Hava Durumu

Milyonlarca Vatandaşımız Bayrama İşsiz Giriyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Ramazan Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda milyonlarca insanın bayrama işsiz girdiğini belirterek, toplumun tüm kesimlerinin ve tüm halkın ülke kaynaklarından adil pay alması noktasına iktidarı uyardı!

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2020 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Milyonlarca Vatandaşımız Bayrama İşsiz Giriyor!

Türkiye genelinde vaka sayısı azalırken Gaziantep'te arttığına dikkat çeken Yılmazkaya, “Bir hekim olarak Gaziantepli hemşerilerini korona tedbirleri konusunda uyarmak isterim” dedi.

Özellikle bayram süresince herkesin sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya, “Kurallar bizlerin ve sevdiklerimizin yaşamları için hayati önem taşımaktadır. Sokağa çıkma yasağı olduğu için aynı bina ve aynı site içinde ziyaretlerde bulunmayalım. Sevdiklerimizin ve komşularımızın hayatlarını riske atmayalım”  ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, Ramazan Bayramı mesajında: “Bu kutsal günlerde, AKP İktidarına uyarıda bulunmak istiyorum; Özgürlükleri kısıtlananların, demokrasi isteyenlerin seslerine kulak verilmelidir. Ülke kamuoyunun gözü önünde yapılan saldırılara, tehditlere, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen kişilerin, kin ve nefret söylemlerine karşı hükümetin teşvik edici söylemlerden kaçınması gerek” ifadelerini kulandı.

Yılmazkaya, yayınladığı mesajında şu ayrıntılara yer verdi;

Bugün bulunduğumuz bu coğrafyada insanlarımızın bayramlarını huzur ve güven içinde yaşaması cumhuriyetin kazanımları ile bizlere tam bağımsız bir devlet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının ve bu ülkenin aziz şehitlerine borçlu olduğu unutulmamalıdır.

Milletimiz, ayrıştırma, ötekileştirme dayatmalarına itibar etmeyerek, kin ve nefret duygularının tohumlarının filizlenmesine izin vermeyerek kutsal Ramazan ayının huzurunu yaşamanın gayreti içindedir. Ama kutsal günlerin değerini hiçe sayanlar, özgürlük, barış, kardeşlik, birlik, beraberlikleri yok etmekle tehdit edenler, sosyal medya üzerinden saldırılarla bu ülkede kimseyi korkutamaz.

AKP İktidarının bu söylemlerde ve saldırılarda bulunan kişileri teşvik edici açıklamalardan kaçınması tüm yurttaşlara eşit davranma sorumluluğu ve bilinciyle hareket etmesi hükümet olmanın gerekliliğidir” ifadelerini kullandı.

Enflasyon Rakamlarıyla Oynayan AKP Hükümeti Vatandaşı Kandırdığını Zannediyor!

Yılmazkaya, “Milyonlarca insan Bayrama işsiz giriyor. Marketlerdeki gıda fiyatlarıyla meyve ve sebze fiyatlarının yüksek orandaki artışı asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşı ve işsiz insanlarımızı olumsuz etkilemektedir. Enflasyon rakamlarıyla oynayan AKP hükümeti vatandaşı kandırdığını zannediyor ama vatandaş alışveriş yaptığında bu zamları ve enflasyon yüksekliğini çok iyi görüyor. Artık bu kandırmaca politikalardan vaz geçilmeli.

İktidarın ekonomi politikalarında, toplumun tüm kesimlerinin ve tüm halkın ülke kaynaklarından adil pay alması noktasına acil adımlar ataması gerek.”  

İnsanlığın Ortak Özlemi

Ortak değerlere vur yapan Yılmazkaya, “Huzurun, güvenin ve istikrarın olmadığı, adaletsizliklerin önüne geçilemediği, güç durumda olana yardım elinin uzatılmadığı, yardımlaşma ve dayanışmanın anlamını yitirdiği bir dünyada, insanların geleceğe umutla bakması beklenemez.

Açlıktan, yoksulluktan, savaştan, şiddetten ve kötülüklerden arınmış, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu, insan yaşamının tüm değerlerden üstün tutulduğu bir dünyada yaşayabilmek, insanlığın ortak özlemidir.

Bayram cömertliktir, dayanışmadır, dostluktur, aydınlık geleceğimize değerlerimizi taşımanın en önemli göstergesidir. Bayramlardır bu duyguların tekrar tekrar hatırlanmasına vesile.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğin, hoşgörü ve huzurun, sağlık ve mutluluğun bir arada olduğu, güzel ve iyi duygularımızın pekiştiği bayramlar diler, bu vesileyle de milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.