Hava Durumu

Millet Bahçesi, 2022’ye kalacak gibi…

Gaziantep’te, yıllarca tarihi maçlara ve spor müsabakalarına ev sahipliği yapmasının ardından yıkılan Kamil Ocak Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu’nun yerine yapımına başlanılan Gaziantep Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor. Pandemi, sokağa çıkma kısıtlamaları, inşaat alanında yaşanan kimi sıkıntılar nedeniyle aksaklıkların yaşandığı Millet Bahçesi’nin yıl sonunda tamamlanması bekleniyordu. Ancak devam eden inşaat çalışmaları Millet Bahçesi’nin 2021 yılında da tamamlanamayacağı yönünde kanaatlere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Millet Bahçesi, 2022’ye kalacak gibi…

30 Ekim 2019 tarihinde ikisi Gaziantep’ten olmak üzere 20 firmanın katıldığı Millet Bahçesi İhalesi’ni 72 milyon TL bedel ile Ali Acar İnşaat Kazanmıştı. 10 Ocak 2020 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından yer teslimi yapılmış, yüklenici firma 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlamıştı. Projede çalışmalar devam ederken, Gaziantep Valiliği alanına yapılması beklenen Cuma Camii İnşaatı iptal edilerek, Millet Bahçesi içerisine 2 bin kişilik bir cami yapılması kararlaştırılmıştı. Bu caminin eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alanına inşası sürüyor.

PROJE VERİLEN SÜREDE TAMAMLANAMADI

Cami projesinin de netleşmesinin ardından Millet Bahçesi Projesi’nin 22 Şubat 2021 tarihinde tamamlanması öngörülüyordu. Ancak inşaat maliyetlerindeki artış, Koronavirüs Pandemisi, sokağa çıkma kısıtlamaları ve öngörülemeyen bazı aksaklıklar projeyi olumsuz etkiledi. Şubat 2021’de tamamlanması beklenen proje bu süreçte tamamlanamadı.

VALİ GÜL, İNŞAAT ALANINDA ÇALIŞMALARDA BULUNDU

İnşaat alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Millet Bahçesi projesinin tamamlanması ile güzel bir millet bahçemiz, güzel bir meydanımız, camimiz, kütüphanemiz ve daha güzel bir şehrimiz olacak” yorumunda bulundu.

2022 YILINDA TAMAMLANACAK

Çalışmaların devam ettiği Millet Bahçesi Projesi’nin yıl sonunda tamamlanarak faaliyete geçmesi beklendiği açıklanmıştı ancak, inşaat çalışmalarının devam ettiği projenin 2022 yılı ortalarında tamamlanacağı öngörülüyor.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ HAKKINDA…

Proje kapsamında 57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan millet bahçesinde, 31 bin 506 metrekarelik yeşil alan planlaması çerçevesinde; 676 adet yapraklı ağaç, 385 adet ibreli ağaç, 10 bin 42 adet çalı, 4 bin 624 adet yer örtücü ve sarıcı türü olmak üzere toplamda 15 bin 727 adet ağaç ve çalı bulunacak. Bunun yanı sıra 570 araç kapasiteli otopark, bin 760 metrekarelik alanda da GASMEK ve Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) yer alırken bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi yapılacak. Ayrıca toplamda 29 adet olacak 25 ila 90 metrekare arasında çeşitli büyüklüklerde dükkânlar oluşturulacak.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.