Hava Durumu

MHP’de ilçeler tamam…

MHP Gaziantep’te 15 Ağustos tarihinde başlayan İlçe Kongreleri geçtiğimiz hafta sonu yapılan Şehitkamil, İslahiye ve Şahinbey İle Kongreleri ile  tamamlandı. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler Eylül ayında yapılacak olan İl Kongresine çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2020 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2020 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
MHP’de ilçeler tamam…

MHP Gaziantep’te 15 Ağustos tarihinde Oğuzeli İlçe Kongresi ile başlayan Kongre süreci, geçen hafta yapılan Şehitkamil, İslahiye ve Şahinbey İlçe Kongreleri ile sona erdi. İslahiye İlçesi’nde değişim yaşanmazken, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Başkanlıklarına yeni isimler getirildi.

Taşra ilçeler tamam

MHP’de, ilçe kongreleri sürecinde, ilk olarak taşra ilçelerin kongreleri yapıldı. 15 Ağustos’ta Nizip ve Oğuzeli kongresi ile başlayan kongreler süreç, daha sonra 17 Ağustos’ta Araban ve Yavuzeli, 19 Ağustos’ta Karkamış, 21 Ağustos’ta Nurdağı ilçe kongreleri ile devam etti. MHP’de, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Şehitkamil ve İslahiye,  Şahinbey ilçe kongresi gerçekleştirildi.

ŞAHİNBEY’DE KIZIKLI DÖNEMİ

Gaziantep’in en büyük ilçesi Şahinbey’de, MHP İlçe kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Cahit Çıkmaz, il başkanlığına aday olma planı yaptığı için kongrede aday olmadı. MHP’nin Şahinbey ilçe Başkan adayı da, teşkilat, milletvekilleri ve genel merkezin yaptığı mutabakatın ardından belirlendi. Divan Başkanlığını Milletvekili Sermet Atay’ın yaptığı MHP Şahinbey ilçe kongresine İlker Kızıklı tek aday olarak girdi.

ŞEHİTKAMİL’DE KINACILAR DÖNEMİ

MHP, Şahinbey’de olduğu gibi Şehitkamil’de de başkan değişikliği yaşandı.  Mevcut ilçe Başkanı Aziz Yücel, il başkanlığına adayı olduğu için aday olmadı. Milletvekili Muhittin Taşdoğan’ın Divan Başkanlığında gerçekleşen  kongrede  Avukat Akın Kınacılar, ilçe başkanı olarak seçildi.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından MHP Gaziantep’te gözler İl Kongresine çevrildi. Eylül ayında yapılması beklenen İl Kongresinde İl Başkanı Muzaffer Çelik, Şahinbey İlçe eski Başkanı Cahit Çıkmaz ve Şehitkamil İlçe eski Başkanı Aziz Yücel’in aday olması bekleniyor. MHP’de tek liste halinde yapılacak olan seçimlerde, kent için belirlenecek adayın kim olacağı merak konusu oldu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.