Hava Durumu

Meydanın kaderi netleşiyor…

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısına 2020-2024 dönemi Stratejik Plan Görüşmeleri ve Millet Bahçesi Projesi damga vurdu. Toplantıda Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Valilik Binası yerine cami yapılacağını, Millet Bahçesi Projesi kapsamında Gaziantep Valiliği önünde uzanan caddenin trafiğe kapatılacağını, projenin ikinci etabında ise Emniyet Müdürlüğü binasının yıkılarak, şehir içi trafiğin rahatlatılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Meydanın kaderi netleşiyor…

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısına 2020-2024 dönemi Stratejik Plan Görüşmeleri ve Millet Bahçesi Projesi damga vurdu. Toplantıda Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Valilik Binası yerine cami yapılacağını, Millet Bahçesi Projesi kapsamında Gaziantep Valiliği önünde uzanan caddenin trafiğe kapatılacağını, projenin ikinci etabında ise Emniyet Müdürlüğü binasının yıkılarak, şehir içi trafiğin rahatlatılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısına 2020-2024 dönemi Stratejik Plan Görüşmeleri yapıldı. Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyeleri, görüşmelere Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının katılmamasını eleştirdiler. Hazırlanan planda eksiklikler olduğunu ifade eden meclis üyeleri, yeni borçlanmaları eleştirdi, üretimi artıracak, nefes alan, şeffaf, kentsel rantın olmadığı bir kent istediklerini belirttiler. Hazırlanan stratejik planın yüzde 90 oranında uygulanamayacağını belirten CHP’li meclis üyeleri, Stratejik plana ret oyu kullanacaklarını söylediler.

2018 YILINDA 500 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK

 CHP’li meclis üyelerinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, ilk oturumda belediye başkanlarının katılımıyla Stratejik Plan ile ilgili görüşmelerin yapıldığını, devam etmekte olan bir Gastronomi Festivali olduğunu belirtti. Toprak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmadığını, 2004 yılından kalan borçları ödediklerini söyledi. Toprak, “Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında 500 milyon TL geçmişten gelen borcu ödemiştir. Belediyelerde süreklilik esastır, biz bunu ödemek zorundayız.”

GAZİRAY 2020 SONU İTİBARİYLE FAALİYETE GEÇECEK

Sözlerini sürdüren Toprak, “Kentimizin ulaşım sorunlarını çözmek adına metro projemiz tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Bakanlık ile görüşüyoruz, proje hayata geçtiği zaman kentimize metro kazandırmış olacağız. Öncesinde ise Gaziray kapsamında Medical Park Hastanesi’nden başlayıp stadyuma kadar devam eden 5 kilometrelik hattın yeraltından gitmesi ile ilgili ihale yapıldı 800 milyon TL’lik bir bedelle gerçekleşti. İnşallah 2020 sonu itibariyle o hat tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımız OSB’den başlayıp KÜSGET’e gidebilecek.”

GEÇMİŞTEN GELEN MAĞDURİYETLER GİDERİLDİ

Metro’nun arkasında kalan alan ile ilgili sözlerini sürdüren Toprak, “Burada yapılan düzenleme ile hem belediyemize kaynak kazandırdık hem de vatandaşlarımızın geçmişten gelen mağduriyetlerini giderdik. Şu anda Harikalar Diyarından başlayıp Alleben Göleti’ne kadar devam eden kısımda kağıt üzerinde yeşil alan olarak gösterilmiş ama mülkiyeti kamuya geçirilmemiş alan için de geçerli. O dönemde planlamalar yapılırken gerekli düzenlemeler yapılsaydı ne vatandaş mağdur olurdu ne de biz bu konuda sıkıntı yaşardık.”

Toprak’ın geçmiş yıllara ait konulara değinmesi gerginliğe neden oldu. CHP’li meclis üyelerinin “Kral Çıplak” söylemleri ile ilgili olarak Toprak, “Biz yaptıklarımızın arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

BİR TARAF MİLLET BAHÇESİ BİR TARAF CAMİ

Gaziantep Valiliği, Kamil Ocak Stadyumu, Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu alanını kapsayacak olan Millet Bahçesi Projesi’ne değinen Toprak, “Gaziantep Valiliğinin bulunduğu alana bir camimiz olacak. Cami projesi tamamlanmadığı için ebatları konusunda bir bilgi sahibi değiliz, tamamlanmasının ardından bilgi vereceğiz. Bir tarafı Millet Bahçesi bir tarafı ise cami olacak. Ortadan geçen yolumuz kapanıyor, sadece tramvay hattı faaliyette olacak. Gaziantep Valiliği, Fevzi Çakmak Bulvarı’nın üzerinde bulunan Karayollarının bulunduğu alana yapılacak. Gaziantep Valiliği, ekonomik ömrünü tamamladı ve proje gereği yıkılacak.”

ŞEHİR TRAFİĞİ RAHATLATILACAK

Konuya ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, Gaziantep Valiliği binasının yıkımının ekonomik bir değerin kaybı ve bir ayıp olarak değerlendirdiler. Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Toprak, “Gaziantep Valiliğinin depreme dayanıksız olması ile ilgili bir durum söz konusu değil. Şehir trafiğinin rahatlatılması açısında kent merkezinde kalan kurumların şehir dışına taşınması söz konusu. Emniyet Müdürlüğü de taşınacak. Şehir merkezine insanların geliş nedenleri azaldığı zaman, merkezdeki trafik sıkışıklığı ortadan kalkmış olacak. O nedenle müdürlükler başka yerlere taşınacak. Millet Bahçesi ikinci etabında Emniyet Müdürlüğü yıkıldıktan sonra cadde kapanacak. Metro hattı da devreye girecek, vatandaşlarımız hazırlanan bağlantı yolundan ilerleyerek Millet Bahçesi’nde bulunan otoparka bağlanacaklar” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.