Hava Durumu

Metro Projesi bekleniyor…

Gaziantep ulaşımına çözüm olması amacıyla hazırlanan Metro Projesi, yıllardır bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5 milyar TL bütçeli Metro Projesi’nin 2022 yılında yatırım programına alınması için onay beklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2021 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Metro Projesi bekleniyor…

 

Türkiye’nin en büyük metropol kentlerinden olan Gaziantep’te trafik çilesi bitmiyor. Kent genelinde plansız yapılaşma sonrası ortaya çıkan trafik sorununa çözüm için Büyükşehir Belediyesi tarafından Metro Projesi hazırlandı. Teknik çalışmaların tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin 2022 yılında yatırım programına alınması gerektiğini belirtti.

“MALİYETİ 5 MİLYAR TL”

Şahin, Metro Projesi’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Metro ile ilgili Ulaşım Master Planı onaylandı. Altyapı Genel Müdürlüğü Strateji Başkanlığı’na gönderdi. En önemli kısım buydu. Teknik çalışma tamamlandı. Projemizi 2022 yatırım programına aldırmamız lazım. 5 milyar liralık yatırımdan bahsediyoruz. Metro hayata geçerse, 10 kilometre yol olacak. Bu projeyi hayata geçirmezsek trafik sorunu çözülmeyecek” ifadelerine yer verdi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.