Hava Durumu

“Mesleğimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız”

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulu öncesinde Mimar Bora Kanevetçi, adaylık açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Mesleğimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız”

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulu öncesinde Mimar Bora Kanevetçi, adaylık açıklamasında bulundu.

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihileri arasında 16.Olağan Genel Kurulu yapılacak. Mevcut Oda Başkanı Özgür Girişken’in aday olmayacağı seçimler öncesi Mimar Bora Kanevetçi, yapılacak olan Genel Kurulda aday olduğunu açıkladı. Kanevetçi, “Mimarların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü hakim kılmak üzere meslek disiplinini korumak, meslek ve mesleğin menfaatleriyle ilgili konularda işbirliği yaparak yardım ve önerilerde bulunmak, meslekle ilgili bütün mevzuatları, normları ve şartnameleri incelemek, bunlar hakkındaki görüş ve düşüncelerini ilgililere bildirmek ve tüm bu sorunlar ışığında mesleğimize hizmet etmek üzere Mimarlar Odamız Gaziantep Şubesi’nin 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak genel kurulunda, Odamızı meslektaşlarımızın katılımıyla, çoğulcu bir anlayışla birlikte yönetmeye talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Doğru Çizgi Mimarlar Platformu olarak, 16. Genel Kurulu’nu yapacağımız bu dönemde değerli meslektaşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alan bir anlayışla yola çıktığımızı belirtmek isteriz.”

“SORUNLARI NASIL ÇÖZECEĞİMİZİ BİLİYORUZ”

“Görev, yetki ve amacı yasayla belirlenmiş “kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan mimarlar odamıza verilen hak ve görevleri” daha etkin, daha katılımcı, daha şeffaf, daha sosyal, daha kucaklayıcı, toplumun ve meslektaşların sorunlarına daha fazla duyarlılık gösteren, daha araştırmacı  bir şekilde yerine getirmesini, Odamız birliğinin temel ilke ve prensiplerinden de ödün vermeden hep birlikte sağlamayı hedefliyoruz. Nitelikli eğitim konusundaki aksaklıklar, mimar sayısındaki son yıllardaki ciddi artış, işsizlik ve istihdam sorunu, eğitimleri devam eden mimar adayı genç öğrencilerimizin staj sorunu, özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın hak ettiğinin çok altında ücret mukabilinde çalışması, yeni mezun meslektaşlarımızın yönetmelik ve imar hukuku anlamında ve teknik anlamda desteklenmeleri, tecrübe edinme süreçleri ile ilgili sorunlar ve bunun gibi niceleri zaten birlikte yaşadığımız sorunlar ancak çözümsüz değiller. Bu sorunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz ve meslektaşlarımızla el ele verdiğimizde, çözüme kavuşturamayacağımız bir sorun kalmayacağına inanıyoruz.”

“STAJ HAVUZU OLUŞTURACAĞIZ”

“Öncelikle; hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan ve sorunu, sorun olma sürecine girmeden önce öngörerek ilerleyeceğiz. Mimarlık fakültelerindeki eğitim sürecine katkı sağlayacak çalışmalar adına üniversitelerle işbirliği yapacağız. Staj sorunu için Odamız çatısı altında bir staj havuzu oluşturarak genç meslektaş adaylarımıza katkı sunma konusunda hassas olacağız. İyi yürütülen mimarlık hizmetinin mesleki gelişim alt yapısından geçmekte olduğunun farkındalığıyla, Oda bünyesinde düzenlenecek olan mesleki gelişim etkinliklerinin edinilmiş sertifikalar ve belgelerin ötesine geçip, meslektaşların gerçekçi bir şekilde modern dünyanın gereklerine uygun şekil almasını sağlayacağız. Ücretli çalışan tüm meslektaşların özlük haklarını korumayı ilke edineceğiz. Serbest çalışan tüm meslektaşlarımızın müşteri ve idarelerle yaşadıkları sorunlarda daha duyarlı ve çözüm odaklı olmaya ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmeye daha fazla özen göstereceğiz.”

“MESLEKTAŞLARIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ”

“Sadece mesleki anlamda değil, ülke ve kentle ilgili yapılacak her türlü çalışmalara da katkı sunma anlamında projelerimiz var. Ülke ve kent ölçeğindeki imar uygulamaları, tarihi doku, çevre ve şehircilik uygulamalarıyla birlikte meslektaşlarımızın haklarını ilgilendiren mevzuat ve yönetmelikler oluşturulurken; bilim, fen, hukuk, sağlık, çevre, kültürel ve tarihi kriterler, yapılacak her analizin temel noktası olacaktır. Bu temel analiz süzgecinde olmak kaydıyla Mimarların bu süreçlerde daha aktif rol üstlenebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Mimarlar odası Gaziantep şubesinin sadece bizim değil hepimizin bağlı olduğu bir yapı olduğunu lütfen aklımızdan çıkarmayalım. Yeniden biz olacağımız, dayanışma ve özverinin egemen olacağı, farkındalığı artırmak adına yola çıkmış bulunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızdan destek istiyor, geleceğimizi oluşturmak adına Doğru Çizgi Mimarlar Platformu’nda buluşmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.