Hava Durumu

“Merdiven yaptırmayacağım”

CHP İL Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Hayri Sucu, “Bu partinin gücü artırmak için il başkan adayı oluyorum. Bu makamı milletvekilliği için merdiven yaptırmamak için adayım.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Merdiven yaptırmayacağım”

CHP Gaziantep’te ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 9 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Kongresi için adaylar netleşmeye başladı. İl Kongresi için İl Başkanı Lütfü Demir aday olacağını açıklarken, bir adaylık açıklaması da CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu’dan geldi. Sucu, İl Binasında yaptığı basın açıklaması ile İl Kongresinde aday olacağını duyurdu. 

İl binasında düzenlenen adaylık açıklamasında İl Başkanı Lütfü Demir, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ve partililer katıldı. Basın açıklaması öncesi konuşan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, “Bizler bir aileyiz, bu bayrak yarışını kim kazanırsa onun emrine gireceğiz. Başarılar diliyorum. Kongrelerimizi birlik, beraberlik ve şölen havası içerisinde bitireceğiz. Kardeşime başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

PARTİNİN BORCUNU BİTİRDİK

Adaylık açıklamasında bulunan CHP Gaziantep İl Eski Başkanı Hayri Sucu, “Ülkemiz kötü durumda, çiftçilerimiz, esnafımız, memurumuz, yurttaşlarımız geçinemez haldeler. İşsizlik başını aldı gidiyor. O nedenle CHP iktidarı çok yakında. Yönetim olarak çok çalıştık, yönetim dönemimiz oldukça hareketli geçti. İl Başkanlığı görevine geldiğimiz zaman görevi 93 bin lira borç ile aldık. 3 yıl içerisinde tüm etkinliklerimiz borçsuz şekilde tamamladık ve 30 bin liradan fazla kasada bıraktık. Partinin borcunu yönetici arkadaşlarımız ile kendi cebimizden yaparak bitirdik. Partimizden hiçbir şeyimizi esirgemedik. Esirgeseydik, borçlarımızı ödeyemezdik.”

PARTİNİN GÜCÜNÜ ARTIRMAK İÇİN ADAYIM

Genel Merkez ile aramızda sorun olduğuna dair bir takım iddialar olduğunu söyleyen Sucu, “Bizim Genel Merkezimizle aramızda bir sorun yok. Genel Merkezimiz ile temaslarımız sürüyor. İl Başkanı olmam halinde bu makamı milletvekilli veya belediye başkanı olmak için kullanmayacağım.  Bu partinin gücü artırmak için il başkan adayı oluyorum. Bu makamı milletvekilliği için merdiven yaptırmamak için adayım.”

ÖNSEÇİMDEN YANAYIM

Önseçimden yana olduğunu söyleyen Sucu, “Milletvekili aday adayı olan insanların 7’si istifa etti. Bunu önlemek için önseçim yapacağız. Parti içerisinde belirlenecek olan tüm isimlerin görevlerine önseçimle gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Önseçim ile görevlendirilen insanlar görevden kaçmayacaktır.  Onlar örgütün belirledikleri isimler oldukları için çalışacaklardır. Sizlere namus şeref sözü veriyorum, önseçim yapmadan İl Başkanlığı koltuğunda oturmayacağız. Her zaman önseçimden yanayım, örgütten yanayım. Tüm örgütümüzden doğru olanı yapmak için destek istiyorum” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.