Hava Durumu

Mera alanına mı inşa edilecek?

Gaziantep’e inşa edilmesi beklenen Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başkanlığında düzenlenen toplantıda gündeme geldi. Şahinbey İlçe sınırları içerisinde yer alan belirli parsellerde kurulması beklenen Şahinbey OSB için gerçekleştirilen toplantının ardından ortaya atılan iddia tartışmalara neden oldu. Çimenli, Cevizli ve Mülk Mahallelerinde yer alan belirli parsellerde kurulması beklenen OSB’nin mera alanının üzerine inşa edileceği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mera alanına mı inşa edilecek?

Gaziantep Valisi Davut Gül, geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması yönünde çalışma yapıldığını duyurdu. Söz konusu açıklamada Vali Gül, “17 Milyon M2 büyüklüğünde alana kurulacak Şahinbey OSB için ön talep toplanmaya başlandı. Yatırım yapmak isteyenler 22 Ocak tarihine kadar sanayi odası, ticaret odası ve Gaziantep OSB’ye taleplerini iletsin lütfen” ifadelerini kullandı.

“MÜSTAKİL BİR OSB OLARAK KURULUŞ SÜRECİ BAŞLADI”

Sosyal medya hesapları üzerinden gelen soruları yanıtlayan Vali Gül, “Burası Polateli OSB değil! Polateli OSB işlemlerini Kilis Valiliği takip etmektedir. Şahinbey OSB’nin Gaziantep sınırlarında müstakil bir OSB olarak kuruluş süreci başlamıştır.  Gaziantep sanayisinin geleceğini planlayarak 4 yeni OSB kurulacaktır” şeklinde ifade etti.

BAKAN VARANK, GAZİANTEPLİ İŞADAMLARI İLE BULUŞTU

Vali Gül’ün açıklamaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’e geldi. Sürpriz ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, Gaziantepli sanayicilerle bir araya geldi. Yapılan toplantıda Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi gündeme geldi. Toplantıdan Şahinbey OSB’nin kuruluşu ile ilgili olumlu karar çıktı.

İŞ DÜNYASINDAN TALEP TOPLANACAK

Gerçekleştirilen toplantının ardından Gaziantep Valiliğinden duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda, “Türkiye’nin 3. Büyük ilçesi olan Şahinbey ilçe sınırları içerisinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması için ön talep çalışması başlamıştır. Organize Sanayi Bölgesi kurulması istenilen bölge 17 Milyon metrekare alana sahip ve Cevizli Mahallesi, Çimenli Mahallesi ve Mülk Mahallesinde bulunan belirli parselleri içermektedir.   Söz konusu alanla ilgili olarak istekli sanayiciler tarafından talep formlarının doldurulup 22 Ocak 2021 tarihine kadar Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

MERA ARAZİSİNE Mİ YAPILACAK?

Yeni OSB’ye ilişkin yapılan eleştirilerde Şahinbey OSB’nin kurulacağı alanın mera sahası olduğu ileri sürüldü. Sosyal medyada söz konusu iddiada, “Birinci derece Tarım topraklarının dibinde ve hayvancılığın olmazsa olmazı meraları yok edip OSB yapılmak isteniyor. Ne kazanacağız? Ne kaybedeceğiz? Tarım topraklarımız geri gelmez. OSB yapılacaksa tarım olmayan bir yere yapılmalı” ifadelerine yer verildi.

“BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILDI MI?”

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Beyhan Külekçi, yeni kurulacak OSB alanına ilişkin yanıtlanması gereken sorular olduğunu kaydetti. Külekçi, “Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi açmak için bilimsel çalışma yapıldı mı? Kent altyapısı, yeterli mi? Göç merkezi olmaktan memnun muyuz? Bölgesel teşvikli OSB sizce ne anlama geliyor? Sektörel teşvikli OSB sizce ne anlama geliyor?” diye sordu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.