Hava Durumu

Matbaacıların sorunları konuşulacak

Türkiye Matbaacılar Federasyonu Başkanlar Konseyi 14. Toplantısı Gaziantep Matbaacılar Odası ev sahipliğinde Gaziantep’te yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Matbaacıların sorunları konuşulacak

Türkiye Matbaacılar Federasyonu Başkanlar Konseyi 14. Toplantısı Gaziantep Matbaacılar Odası ev sahipliğinde Gaziantep’te yapılacak.

Sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı Türkiye Matbaacılar Federasyonu Başkanlar Konseyi 14. Toplantısı, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Toplantı Salonu’nda 29 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 13.00’da yapılacak. Toplantımız Gaziantep Valisi Davut Gül, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Ticaret İl Müdürünün, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Türkiye genelinde matbaa sektörünün oda ve dernek başkanlarının ve Gaziantep matbaacı esnafının katılımıyla düzenlenecek.

“SORUNLARI ELE ALMAK İÇİN TOPLANACAĞIZ”

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Gaziantep Matbaacılar Odası Başkanı E. Ökkeş Boynukısa, “Bu toplantının bu yıl şehrimizde yapılması için girişmelerde bulunduk. Bunun temel nedeni şehrimizi tanıtmak, şehrimizde matbaacılık mesleğinin geldiği noktayı ortaya koymak ve matbaacılık mesleğinin sorunlarını ele alarak bu mesleği bir adım ileriye götürebilmek için neler yapılabilir diğer oda başkanlarımızla bunu tartışmaktı. Federasyon Başkanımız Hüseyin Gürbüz, yönetimi ve üyelerine şehrimizi ve esnafımızı onurlandırdığı için esnafım ve şahsım adına teşekkür ederim.”

“CİDDİ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Açıklamalarını sürdüren Boynukısa, “Bu toplantının başlıca konu başlıkları; ana ham maddemiz olan kağıt ve kimyasallarımızın tamamına yakınının dışa bağımlı olması, dövizin aşırı artması ve ithalatçı firmaların kendini korumak amacıyla döviz dışında ekstra zam yapmalarından dolayı ham madde tedarikinde ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. E-Arşiv fatura uygulamasına geçildikten sonra fatura, irsaliye ve matbu evraklardan geçimini sağlayan esnafıma birde organize matbaaların internet üzerinden satış yapması, zaten ayakta zor duran esnafım neredeyse iş yerini kapatma seviyesine gelmiştir, Bu sorunların çözüm önerilerinin konuşulacağı toplantımızın kendi esnafım ve Türkiye genelinde ki matbaacı esnafıma hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.