Hava Durumu

Maskelere TSE şartı!

Piyasada satışa sunulan hiçbir koruyucu özelliği olmayan ve maddi kaygılarla piyasada satışa sunulan sağlıksız maskeler, aylardır tartışılıyor. Söz konusu maskelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğine yönelik açıklamalar üzerine harekete geçildi. Piyasada satılan tek kullanımlık maskelerin satışına İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla TSE şartı getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Maskelere TSE şartı!

Piyasada serbestçe satışa sunulan tek kullanımlık maskelerin durumu aylardır tartışılıyor. Parasal kaygılarla, insan sağlığını hiçe sayan kişiler tarafından piyasaya sürülen ve hiçbir koruyucu özelliği bulunmayan maskelere karşı Gaziantep Valiliği harekete geçti. Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan karar ile maske satışlarına TSE şartı getirildi.

MASKE SATIŞINDA TSE ŞARTI!

Toplantıda ayrıca kentin hemen her yerinde satışa sunulan cerrahi maskeler de gündeme geldi. Toplantıda alınan karar ile il genelinde satışı yapılan tüm cerrahi maskelerin TSE standartlarına uygun olması, TSE standartlarına uygun olmayan maskelerin satışına izin verilmemesi kararı alındı.

“UYGUN MASKE KULLANILMALI”

Karara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci,  “Koronavirüs Salgınına karşı en etkili önlemin maske kullanımı olduğunu görüyoruz.  Bu noktada insanlara maskeyi doğru takmak kadar doğru maskeyi kullanmanın da önemli olduğunun anlatılması gerekiyor. Koruma yönünden standartlara uygun olmayan maskelerin kullanımı vatandaşların sağlığını tehlikeye atabilir.”

“SALGINA KARŞI EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ MASKE”

Kaliteli ve doğru maskelerin kullanılması gerektiğini söyleyen Demirci, “Bu noktada İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile TSE standartlarına uygun olmayan maskelerin satışı yasaklandı. Alınmış kararın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü salgına karşı elimizdeki en güçlü silah maske oluyor. Aşının çıkması, bu aşılardan faydalanılması için önümüzde bir zaman var. İkinci dalganın etkili olduğu bir dönemdeyiz. Maske kullanımının oldukça önem kazandığı bir dönemdeyiz. TSE standartlarına uygun maskelerin vatandaşlar tarafından kullanılması gerekiyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.