Hava Durumu

“Manzara değişmiyor!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, hastaneye yatış oranlarında yüzde 32 oranında azalma olduğu belirtildi. Bakan Koca’nın açıklamalarında uzun bir aranın ardından Gaziantep’in adı geçmedi. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalar “kent için umut veren tablo” olarak değerlendirilirken, diğer yandan Gaziantep’te sosyal mesafe ve maske kurallarına yeterince uyulmaması nedeniyle durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Manzara değişmiyor!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, hastaneye yatış oranlarında yüzde 32 oranında azalma olduğu belirtildi. Bakan Koca’nın açıklamalarında uzun bir aranın ardından Gaziantep’in adı geçmedi.  Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalar “kent için umut veren tablo” olarak değerlendirilirken, diğer yandan Gaziantep’te sosyal mesafe ve maske kurallarına yeterince uyulmaması nedeniyle durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu kamuoyu ile paylaştı Tabloya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Son 3 gündür hastaneye yatışlarda yüzde 32 azalma var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan ağır hasta sayısında artış devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa” ifadelerini kullandı.

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından gözler Gaziantep’te yürütülen çalışmalara çevrildi. Son dönemlerde Gaziantep’te tedbirlere dikkat edilmesi birlikte vaka sayılarının azalabileceği görüldü. Öte yandan kent genelinde kaydedilen manzaralar, açıklamaların aksine salgın tehlikesinin daha da artacağını gösteriyor. Uzmanlar, Gaziantep’te her gün kaydedilen görüntülerin artık değişmesi gerektiğini aksi halde kontrolsüz sosyal hayatın vaka sayısında artışa neden olabileceğini belirttiler.

TEDBİRLERE UYULMUYOR

Kent genelinde uygulanan denetimlerde binlerce kişiye ceza kesilmeye devam ediliyor. Kent genelinde yapılan denetimlerde uygulanan cezai işlemlerde ortalama 2 bin kişi hakkında işlem yapılıyor. Yaşanan durum Gaziantep’te hayata geçirilen tedbirlere uyulmadığının göstergesi olarak değerlendirildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.