Hava Durumu

Manevi ve psikolojik destek verilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, toplumu aile konusunda bilgilendirmek, aileye yönelik manevi destek sağlamak amacıyla şehirde yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” için taşın altına eline koydu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Manevi ve psikolojik destek verilecek

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve toplumun mihenk taşı olan aile bireylerine sağlıklı bir ortam oluşturmak adına Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve hayırsever Asım Kökoğlu adına HCR Mühendislik ve Danışmanlık şirketi iş birliğinde Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin yapımı için protokol imza töreni düzenlendi. Protokolde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, hayırsever iş insanı Asım Kökoğlu ve Murat Kökoğlu katıldı.

Kurulacak merkez, 3 kattan oluşurken içerisinde bir kütüphane, bir seminer salonu, 5 adet derslik bulunacak. Ayrıca psikolojik danışmanlık ve manevi danışmanlık hizmeti verilecek. İşleyişe geçtikten sonra merkez, haftanın her günü hem telefonla hem de yüz yüze görüşmelerle manevi ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.

ŞAHİN: GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN TEMELİ AİLEDİR

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aile meselesinin hayati bir konu olduğunu belirterek, “Biz, bugün güçlü bir millet, güçlü bir toplum isek sağlıklı bireylerimizin varlığındandır. Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Ailelerimizin güçlü bir şekilde toplumdaki varlığını sürdürmesi gerekiyor. Aile dağılınca toplum da akabinde dağılıyor. Maalesef zamanın ruhuna baktığımız zaman; küreselleşme olgusunun aile değerlerimizi etkilediğini görüyoruz. Biz o yüzden gençlerimizi, evlilik öncesi, evlilik esnası durumlarda yaşanacak olası sorunların çözülme kapasitesini artırmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kurulması planlanan tesisin protokolünü gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yer meselesini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduk, teslimini yaptık. Gaziantep, yeni tesisi ile daha güçlü aile bağlarına sahip olacaktır” diye konuştu.

VALİ GÜL: AİLENİN VE SOSYAL YAŞAMIN GÜÇLENMESİ GEREKİYOR

Aile yaşamını idealize ederek korumayı amaçlayacak iş birliği için Gaziantep Valisi Davut Gül, şunları söyledi: “İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, Kur’an’ı Kerim, hayatı düzenleyen bir nitelik taşıyor. Bu anlamda Diyanet’in ve müftülüğün sahada olması hayatın düzene sokulması anlamında önemli bir nitelik taşıyor. Ailenin ve sosyal yaşamın güçlenmesi gerekiyor. Bizim çocuk, kadın ve erkeklerle ilgili eğitimlerde bazı eksikliklerimiz var. Bu eğitimlerle ilgili eksikliği de bu protokollerle kapatacağız.”

Protokol imza töreninin ardından günün anısına fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.