Hava Durumu

“Maliyetler düşmeden, çözüm olmaz”

Konut kredilerinde faiz oranının düşürülmesini değerlendiren CHP Eski Meclis Üyesi Müteahhit Hurşit Yıldırım “ Faizlerin inmesi talepleri arttıracak bir gelişme. Ancak, inşaat maliyetleri düşürülmeden sektörün rahatlaması mümkün değil.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Maliyetler düşmeden, çözüm olmaz”

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika müjdeleri peş peşe geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1’in altına 0.99’a çekti.

Faiz indirimi daralan piyasaları bir nebze de olsa rahatlatmak ve nakit girişini sağlamak açısından inşaat sektörüne nefes aldıracak.  CHP Eski Meclis Üyesi Müteahhit Hurşit Yıldırım “Devletin parası, devlete veriliyor. Bu şekilde ekonomi canlanmaz. Gurbetçi parasının ülkemize girmesini sağlamalıyız” dedi.

Yıldırım, “Ekonomiye katma değer sunacak kayıtdışı yada gurbetçi parası sıcak para ekonomiye kazandırılırsa bir katkı olur. Krediler sektöre olumlu yansır. Ancak verilen bu krediler kolay ulaşılabilir değil. Asgari ücretli, memur, esnaf zaten bankalara borçlu. Adı geçen bankalar maaş alanlara bu krediyi veriyor. Döviz düşük olduğu için yurtdışından gelen sıcak gurbetçi parası ekonomiye yansımıyor. “ dedi.

“İNŞAAT MALİYETİ ÇOK YÜKSEK”

Hurşit Yıldırım, “İnşaat malzemesinin aşırı yükselmesi inşaat maliyetini arttırıyor. Dolar düşmesine rağmen, inşaat malzemelerinin fiyatı değişmiyor. Demir Çelik dolar yükselmeden önceki rakamlara dönerken, inşaat sektörünün taşıyıcı malzemeleri ucuzlamıyor. Faiz indirimi güzel. Ancak kalıcı çözüm için maliyetleri düşürmeye yönelik çalışmalar yapılmalı.” dedi.

“BELEDİYELER MÜTEAAHİTLİK YAPIYOR”

“Belediyeler müteahhitlik yaptığı için, sektör kımıldamıyor.” diyen Hurşit Yıldırım; “Belediye ruhsat harçları, Gaski harçları yüksek, burada iş siyasilere düşüyor. Kredi olayında ekonomiyle ilgili olumlu sinyaller gelmezse, ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Belediyeler arsa üretmekte zayıf kalıyor. Bunlara çözüm bulmak gerekiyor. ” şeklinde konuştu

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.