Hava Durumu

Mahrukatçılardan korsan uyarısı

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlarda da odun ve kömür alışverişleri başladı. Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, vatandaşlara korsan kömür satıcıları konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mahrukatçılardan korsan uyarısı

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlarda da odun ve kömür alışverişleri başladı. Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, vatandaşlara korsan kömür satıcıları konusunda uyarılarda bulundu.

Kış aylarının yaklaşması ile kışlık odun ve kömür ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar, mahrukatçılar sitesine akın ettiler. Vatandaşların odun ve kömür ihtiyaçlarını karşılarken dikkatli olmaları gerektiğini savunan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, sosyal medya üzerinden odun ve kömür satışı yapıldığını belirtti. Keklik, “Sosyal medyada kömürcülükle ilgisi alakası olmayan kaçak ve korsan kömürcüler yaklaşan kış ayları ile beraber hızla yayılmaya başladı. Bu kişilerin maliye kaydı olmadığı gibi kömür satış izin belgesi de yoktur ve odamızla da hiçbir bağlantıları bulunmamaktadır.”

“VATANDAŞLAR DOLANDIRILIYOR”

Sözlerini sürdüren Keklik, “Tüketicimizin kışın mağdur olmamaları adına bu kişilerden kömür almamaları gerekmektedir. Kışın bu kömürleri yakamayıp ucuz diye aldanılan bu kömürler çöpe atılmak zorunda kalınacaktır. Korsan satıcılar havayı kirletici bu kömürleri piyasaya sürüp her yıl olduğu gibi kışın ortadan kayıp olan kişilerdir. Her yıl odamıza bu satıştan mağduriyet yaşadığı nedeniyle birçok şikâyet almaktayız. Bu kişilere bizde ulaşamıyoruz. Her yıl değişik isimlerle vatandaşı dolandırmaya devam ediyorlar.”

LOGOYA DİKAKT EDİLMELİ

Alınan kömürler dolayısıyla kış ayında mağdur olunmaması için vatandaşlara dikkat etmeleri gereken hususları açıklayan Keklik, “Tüketicinin dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır. Öncelikle kömürü kömürcüden almak gerekiyor. Şehir içerisindeki kömür satış bürolarında 2019 yılı mahrukatçılar logosuna dikkat edilmeli.  Kömürü getiren nakliye aracında 2019 kömür dağıtım aracı logosuna dikkat edilmeli. İnternet üzerinden kömür satıcılarının gerçek kömürcü olup olmadığı gmo27.com adresinden bakanlık tarafından gerçek kömürcülere verilen kys satıcısı olup olmadığı kontrol edilmeli. Bu hususlara çok dikkat edilmelidir. Tüm bu hususlar vatandaşın kışın yakacak konusunda mağdur olmaması için önem arz etmektedir” dedi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.