Hava Durumu

Mahir Eller Projesi ile işleri olacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından desteklenen "Mahir Eller Projesi"ne katılan Türk ve Suriyeliler, 6 ay istihdam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mahir Eller Projesi ile işleri olacak

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yaptığı yazılı açıklamada, projeye katılanlara istihdamın yanı sıra  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Belgesi ve çalışma izni de verileceğini belirtti.

Ünverdi, projenin TOBB ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ortaklığında yürütüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gaziantep Sanayi Odası iştiraklerinden Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi AŞ tarafından yürütülen bu proje ile tekstil, makine, ayakkabı, terlik, plastik ve elektrik gibi 19 sektörde çalışan Türk ve Suriyeli iş gücünün kazanılması amaçlanıyor. Sınav öncesi yapılacak 2 günlük MYK belgelendirme yeterlilik eğitimine katılan adaylara toplam 16 avro eğitim ücreti verilecek. MYK sınavını kazanan, yeni istihdam edilecek veya mevcutta SSK'lı olarak çalışan Suriyeli personelden dolayı işverene,  6 ay süreli SSK primi ve maaş için aylık 290 avro ücret ödenecek. Suriyeliler için çalışma izinleri ve ücretleri proje kapsamında karşılanacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.