Hava Durumu

Mahallelinin tuvalet isyanı

Eyupoğlu Mahallesi’nde vatandaş ve esnaf, umumi tuvalet konusunda sorun yaşanıyor. Kentin tarihi noktalarından olan yerli ve yabancı yüzlerce turiste ev sahipliği yapan mahallede, esnafın, vatandaşların ve kente gelen turistlerin ihtiyaçlarını giderecekleri umumi tuvaletin 2 aydan bu yana kapalı olması tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mahallelinin tuvalet isyanı

Eyupoğlu Mahallesi’nde yıllardır vatandaşlara hizmet veren umumi tuvaletin kapatılması tepkilere neden oldu. Tarihi Eyupoğlu Camiine ait olan, daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen umumi tuvalet, geçtiğimiz aylarda Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale çıkarılmıştı. İhaleyi alan firmanın kısa süre içerisinde umumi tuvaleti, ‘elemanımız yok’ diyerek kapatması tepkilere neden oldu.

İHALE YAPILDI

Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen umumi tuvaletin, pandemi döneminde kapatıldığını belirten mahalle sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahallemizde yıllardır Eyupoğlu Camiine bağlı olarak hizmet veren umumi tuvalet, pandemi dönemine kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından işletildi. Pandemi ile birlikte burası kapatıldı. İki ay kadar önce umumi tuvaletin işletmesinin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildiğini öğrendik. Sonrasında ise umumi tuvaletin işletilmesi için ihale yapıldı.

Yapılan ihale sonunda Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 21 kadar umumi tuvaletin aynı firmaya belirli bir bedel ile verildiğini öğrendik. İhalenin ardından umumi tuvalet yeniden açıldı, aradan geçen bir haftalık sürecin ardından umumi tuvalet yeniden kapandı. İşletmeciye ulaştığımız zaman eleman eksikliği nedeniyle kapandığını söylediler.  Kısa sürede tekrar faaliyete geçeceklerini belirtmelerine rağmen aradan geçen iki aylık sürede açılmadı.”

TURİSTLERİ DE ETKİLEDİ

Eyupoğlu Mahallesi’nin yerli ve yabancı turistlerin de gözbebeği olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Mahallemize her yıl binlerce turist geliyor. İnsanların ihtiyaçları olabiliyor. Doğal olarak umumi tuvaletimiz, insani ihtiyaçların giderilmesinde kullanılıyordu. Umumi tuvaletin kapanması bizler kadar mahallemize gelen turistleri de etkiledi. Esnaf da mahalle sakinleri olarak bizler de umumi tuvaletin yeniden faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Eskiden olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesini bekliyoruz” diye konuştular.

Şimdi mahalle sakinlerinin şikayetleri doğrultusunda umumi tuvaletin yeniden açılması bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.