Hava Durumu

Ligler ertelendi…

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbol, basketbol ve voleybol federasyonları ile korona virüsü tedbirleri hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, alınan ortak karar doğrultusunda tüm liglerin ertelendiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ligler ertelendi…

 

Gençlik ve Spor  Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbol, basketbol ve voleybol federasyonları ile korona virüsü tedbirleri hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, alınan ortak karar doğrultusunda tüm liglerin ertelendiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üç spor federasyonu ile toplantı gerçekleştirdi. Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ arasında yapılan toplantıda konuları görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Kasapoğlu, Federasyon Başkanları ile alınan ortak karar doğrultusunda tüm liglerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında, “Korona virüsün en çok etkilediği alanlardan birisi spor. UEFA’nın toplantısında EURO 2020’nin ertelenmesi kararı alındı ve 2021’e ertelendi. İstanbul’da hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi final maçı da ileri tarihe ertelendi. Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol, voleybol, basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık. Türkiye olarak liglerin seyircisiz oynatılma kararını en erken alan ülkelerden biri olduk. Avrupa’da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.  Bu kararları federasyon başkanlarımızla tekrar gözden geçirdik ve liglerin ertelenmesine karar verdik.” 

“SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Açıklamalarını sürdüren Kasapoğlu, “Türk sporunu çok daha güçlü kılmak hepimizin hassas noktası. Antrenörlerimizin ve sporcularımızın sağlıklarını korumaları anlamında azami özen gösterilerek yerine getirileceğine inanıyorum. Korona virüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Devletimizin tüm kurumları koordine şekilde çalışarak önlemleri hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Bu salgının üstesinden geleceğiz. Özellikle 14 günlük karantina süreci çok önemli. Bu konudaki tedbirlere harfiyen uyulması önemli” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.