Hava Durumu

Kuzeyşehir’de kuralar çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi 5’inci Etap 2 bin 359 adet konut için hak belirleme kura çekilişi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kuzeyşehir’de kuralar çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi 5’inci Etap 2 bin 359 adet konut için hak belirleme kura çekilişi yapıldı.

Talat Özkarslı Spor Salonu’nda düzenlenen kura çekiliş törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, TOKİ Proje Koordinatörü Hasan Hüseyin Çelik ve hak sahipleri katıldı. Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, “Medeni ülkelerde bir iş yeri, büyük bir üretim tesisi bulunuyorsa orada mutlaka çalışan emekçilerin yerleşip yaşayabileceği bir mekan bulunur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in 150 bin çalışanıyla organize sanayi bölgesinin, yerleşimle arasındaki 2 saatlik yolu azaltmak, hem de daha verimli çalışmalarını sağlamak maksadıyla Kuzeyşehir projesi düşünülmüş ve TOKİ işbirliğiyle bu proje hayata geçirildi. En kısa zamanda altyapı çalışmaları hazırlanarak inşaat çalışmaları başlamış, kuraları ilk olarak Haziran 2018’de çekilerek tespit edilerek sahipleriyle buluştu. En kısa zamanda da 1’nci etaptaki evler teslim edilerek burada yaşam başlayacak. Şu anda 3 bin konutun altyapı çalışmaları, asfalt işlemleri tamamlandı oturacak hale geldi. Bugün 5’nci etaptaki konutların çekilişi yapılacak ve hak sahipleri belirlenecek” dedi.

1252 KONUT İÇİN ÇEKİLİŞ YAPILACAK

Berk’in ardından konuşan TOKİ Proje Koordinatörü Hasan Hüseyin Çelik, “Bugün kurasını çekeceğimiz konutun 1252 konuta 3 bin 604 adet başvuru gerçekleşti. Daha öncesinde biz 1,2,3 ve 4’üncü etapları yaptık. Bu salonda daha önce çekilişler yaptık. Gaziantep‘te 50 bin konutluk Kuzeyşehir projemizi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük çabaları var, bu işin baş mimarı kendisidir.”

GAZİANTEP’TE 21 BİN KONUT YAPILDI

Sözlerini sürdüren Çelik, “Bugün Kuzeyşehir’de 50 bin konutun 5’inci etabına gelmiş bulunmaktayız. İzdiham olmamasında dolayı 3 artı 1 konutların kurasını da yarın yapacağız. 1 ve 2’nci etaplardaki konutların bitmesine rağmen, diğer kamu kuruluşlarının çalışmalarının devam etmesinden dolayı teslim tarihinde ufak bir gecikme yaşadık. Bu da en kısa sürede teslim edilecek. TOKİ olarak Gaziantep’te 21 bin 300 adet konut yaptık. Ayrıca 33 bin kişilik bir stadyum yapıldı. 16 cami, bir hastane, 2 adet kamu hizmet binası, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber 13 adet ilköğretim okulu, 5 adet lise, 3 adet sağlık ocağı, spor kompleksleri ve sosyal donatılar yapıldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hak belirleme kura çekiliş töreni gerçekleştirildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.