Hava Durumu

Kurban telaşı başladı…

Kurbanlık fiyatlarının belirlenmesinin ardından kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Gaziantep’in çeşitli bölgelerinde kurulan kurbanlık hayvan pazarlarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar satışa sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kurban telaşı başladı…

 Belirlenen fiyatlara göre; erkek koyun kilogram fiyatı 23 lira, diğer ırklardan olan erkek koyun fiyatları 22 lira, erkek keçi kilogram fiyatı 21 lira olurken, Dana kilogram fiyatının 20 lira olarak belirlendi. Fiyatların netleşmesi ile Kurban Bayramı öncesinde tüm kurbanlıkların tükenmesi bekleniyor. Et ve Süt Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Polat, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner ve Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman gazetemize açıklamalarda bulundular.

“MALİYETLER ARTTI”

Et ve Süt Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Polat, “Kurban pazarında yoğunluk normal seyrinde devam ediyor. Kurban Pazarlarında esas yoğunlukların Perşembe günü itibariyle başlayacaktır. Hayvan Pazarımızda Bayramın ikinci gününe kadar hizmet vereceğiz. Küçükbaş hayvanlar için 23 lira normal bir bedeldir. Bu ücretin altında bir ücret belirlenmesi üreticiyi zorlayacaktır. Maliyetler büyük oranda artış gösterdi. Bu nedenle fiyatlar bu seviyede gerçekleşti. Gaziantep’in çeşitli yerlerinde kurban pazarları kuruldu, tüm vatandaşlarımız istedikleri yerlerden alışveriş yapabilirler” dedi.

“FİYAT ARTIŞI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ”

Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Kurban Pazarlarında küçükbaş 23 liradan, büyükbaş hayvanlar 19-20 liradan satılıyor. Kurbanlık hayvan konusunda herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Maliyetlerin yüksek olması üreticileri olumsuz etkiliyor. Yem giderlerinin yüksek olması üreticiyi çok etkiledi. Üreticilerimiz satış yapıyorlar. Bakıldığı zaman satışların arttığını görüyoruz. Son hafta itibariyle kurbanlık satışları daha da hareketlenecektir. Fiyat artışı üreticileri memnun etmiyor, tüketicileri de düşünerek böyle bir fiyat açıkladık. Kaldı ki fiyat artışlarından üreticiler çok fazla etkilendi. Satışlarda bir düşüş olmayacak, normal seyrinde devam edecektir.”

“BAKANLIK NEZDİNDE ÇALIŞMA YAPILMALI”

“Marketlerinde kurbanlık satışı yapması sorunlara neden oluyor. Vatandaş ne alacağını bilmiyor. Büyük bir market 12 kilogram kurbanlık yazmış. 12 kilogram karkas et çıkabilmesi için hayvanın 30 kilogram olması gerekir. 30 kilogram ağırlığa sahip bir hayvandan kurban olmaz. Marketlerin bu durumunu bakanlığa bildiriyoruz. Bakanlık nezdinde çalışma yapılması gerekiyor. Marketlerin satış yapmasına bir şey demiyoruz ancak gerekli şartlar yerine getirilerek bu satışlar yapılmalı” şeklinde konuştu.

“SATIŞLAR ARTIYOR”

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, “Canlı hayvan fiyatlarını geçtiğimiz ay içerisinde açıkladık. Şu anda hayvan sayısında bir sıkıntımız bulunmuyor. Satışlar devam ediyor, üreticilerimiz satışlarını gerçekleştiriyor. Üreticilerimiz maliyet artışlarından dolayı olumsuz etkileniyor. Kurban Bayramı’nda satışlar artıyor, bu dönemde üreticilerin sorunları daha da azalacaktır” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.