Hava Durumu

Kural tanımıyoruz!

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını bildirdi. Gaziantep’te de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasına uymadıkları tespit edilen 894 kişi hakkında idari işlem uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kural tanımıyoruz!

Mart ayında başlayan Koronavirüs Salgınında, vaka artışları sürüyor. Salgın nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısında, sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere bir dizi yeni karar alındı. Söz konusu kararlar ile salgının etkisinin azaltılması hedefleniyor.

YASAK UYGULANDI

Hafta sonu uygulanan Sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Kısıtlamaya uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldı. Koronavirüs salgınıyla mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürülebilmesi için alınan tedbirlere uyulması son derece önemlidir. Bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkları düşünerek, temizlik, maske ve mesafe tedbirlerimizi hassasiyetle uygulamaya devam etmek zorundayız. Unutmayalım ki koranavirüs salgınını tedbirlere güçlü şekilde uyduğumuz sürece kontrol altında tutabilir ve normalleşme sürecine daha hızlı geçebiliriz” ifadeleri yer aldı.

332 BİN KİŞİYE CEZA!

Salgının başladığı Mart ayından bu yana Türkiye genelinde nüfusuna oranla en yüksek cezanın kesildiği il Gaziantep oldu. Kent genelinde 8 ayda maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan 332 bin kişiye toplamda 301 milyon 816 bin Türk Lirası ceza yazıldı.

894 KİŞİ HAKKINDA İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Türkiye genelinde 9 bin 583 kişiye ceza kesildi. Gaziantep’te sokağa çıkma yasağı kısıtlamasına uymadıkları tespit edilen 894 kişi hakkında idari işlem uygulandı. Söz konusu durum kentte, Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirlere halen yeterince uyulmadığını göstergesi olarak yorumlandı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.