Hava Durumu

“Küçükcan unutuldu”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısı düzenleyerek kentin sorunlarını gündeme taşıdı. İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısında konuşan Hocaoğlu, yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Mahallesi’nde bulunan camide ihmaller sonucu meydana gelen iskele kazasında yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın unutulduğunu söyleyerek, STK’lara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Küçükcan unutuldu”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısı düzenleyerek kentin sorunlarını gündeme taşıdı. İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısında konuşan Hocaoğlu, yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Mahallesi’nde bulunan camide ihmaller sonucu meydana gelen iskele kazasında yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın unutulduğunu söyleyerek, STK’lara tepki gösterdi.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hocaoğlu’nun gündeminde iskele kazasında yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan vardı. Küçükcan’ın yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan Hocaoğlu, STK’lara tepki gösterdi. Hocaoğlu, “Rahmetli Korkut Küçükcan unutuldu. Yargıya devrettiler ya yargı bakacak. Sözde sivil toplum kuruşları var.  Çıktılar üç beş tane süslü laf ettiler.  Ama suya sabuna dokunmadırlar, ‘yargı gerekeni yapacak’ açıklamasında bulundular. Bir avukat olarak söylemekten utanç duyuyorum ki, zaman aşımından dosya düşer. Sivil toplum örgütleri ya orayı kapatın ya da suya sabuna dokunun. Siz dokunmasanız da ben dokunacağım. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ya istifa edecek ya da özür dileyecek. Bunu yaptırana kadar ben susmayacağım. Topu eli bağlı gözü kör kulağı sağır yargıya atıp iki tane hasta ziyareti yapıp, üç tane fakire kömür dağıtarak örtmeyin!”

“ORTAK HEDEF GAZİANTEP OLMALI”

Havalimanında yaşanan sıkıntıları gündeme alan Hocaoğlu, “Gaziantep Havalimanı’nın problem yaşadığını, bu problemlerin kış aylarının yaklaşması ile daha da artacağını dile getirmiştim.14 milletvekilini Gaziantep’in milletvekili olarak gördüğümüzü, büyükşehir belediye başkanını Gaziantep büyükşehir belediye başkanı olarak gördüğümüzü ve Gaziantep için çalışacaklarını düşündüğümüzü söylemiştik. Ancak çağrımıza kimseden ses gelmedi. Ta ki milletvekilleri uçamayana kadar. VIP’ten geçince de uçağın uçamadığını gördüler. Onları Gaziantep’in sorunlarını çözmek için seçtik. Ortak hedefleri Gaziantep olmalı. Gaziantep Havalimanı’na ivedi çözüm istiyoruz. Vekil uçamayınca çıkıp açıklama yaptı. Gaziantep Havalimanı için 14 vekilden ortak açıklama bekliyorum.3 gündür Gaziantep’te Anadolu Jet kalkmıyor. Benim dün duruşmam vardı gidemedim. Bugün de uçuşlar iptal yarını bilmiyorum. Bu Gaziantep’in problemi. Bu 14 vekil çözsün çözemiyorsa gereğini yapsın. 14 vekil, belediye başkanları Gaziantep’in uçuş problemini çözemiyorsa çıksınlar erdemli bir şekilde ‘biz bu işi yapamıyoruz’ desinler. Gaziantepliler de bunu görsün. Bunu çözemeyen 14 vekili istemiyoruz. İstifa etsinler.”

“GAZİRAY’I NİZİP’E GÖTÜRECEĞİZ”

“Gaziray’ı yapanlara teşekkür ettik. Biz Gaziray Nizip’e kadar uzatılsın dedik. Buradaki en büyük problem kamulaştırma problemedir. Ama böyle bir problem yok. Hazır kamulaştırılmış devlet demir yollarının rayları var. Nizip bu trenle Gaziantep’e taşınırdı. Çok şey istemiyoruz. Gaziray Nizip’e gelsin diyoruz. Eğer gelirse buradaki herkes ondan faydalanacak. 3. basın toplantısında da söylüyorum. Ama ses çıkmıyor. Biz artık icraat yapacağız. 2020 yılı İYİ Parti için icraat yılı. Ben Nizip ilçe başkanı ile görüştüm ‘ Gaziaray Nizip’e gelsin’ diye imza kampanyası başlatacağız. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı hala bana randevu vermedi. Ben başkanlığı çok iyi biliyorum. O makamı görmeye hevesli değilim. Artık randevu verse dahi gelmiyorum. Ta ki AK Parti’yi oradan indirip İYİ Parti’yi belediye başkanlığına çıkarana kadar o belediye girmeyeceğim.  Gaziantep’e söz veriyorum. Cumhurbaşkanımıza kadar bu işi götüreceğiz Gaziray’ı Nizip’e getireceğiz. İYİ Parti olarak imza kampanyasını önümüzdeki hafta başlatıyoruz.”

VEKİLLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

“Nurdağı’nın da yarım kalan yolunu tamamlayın. Otobandan Nurdağı’na giriş çıkış büyük bir problem Gaziantep Nurdağı arasındaki yol parçalı bohça gibi. Bir kısmı çift şerit bir kısmı tek şerit bir kısmı da tek şerit dahi değil. Bu yol ivedi bir şekilde tamamlansın.  Kaza istatistiklere göre birinci sırada Gaziantep-Nizip yolu gelir ikinci sırada Nurdağı-Gaziantep yolu gelir. 14 vekil görevinizi yapın” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.