Hava Durumu

“Kral çıplak demenin zamanı geldi”

Kongre süreci devam eden CHP’de yaşana süreci değerlendiren CHP İl eski başkanı Sait Köse, “ Yine kapalı kapılar ardında, kişisel hesaplara dönük siyaset yapılmaya çalışılıyor. Artık Gaziantep için kral çıplak demenin zamanı geldi.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kral çıplak demenin zamanı geldi”

Ülke genelinde CHP ivme kazanırken, Gaziantep’te devam eden gerilemenin artık irdelenmesi gerektiğini belirten CHP İl eski başkanı ve Şahinbey eski belediye başkan adayı Sait Köse, “Genç, dinamik kadroların iş başına gelmesi gerekiyor. Gaziantep örgütünde ciddi bir değişim gerekiyor.

Ancak bakıyoruz yine kapalı kapılar ardından, kişisel hesaplara dönük siyaset yapılıyor. Kişisel hesaplar için yine her zamanki adaylar sahaya sürülüyor. Parti adına bugüne kadar hiçbir şey ortaya koymamış isimler, aday vitrinine çıkarılıyor.” dedi.

GENÇ VE DİNAMİK KADROLARA İHTİYAÇ VAR

Şu ana kadar gerçekleşen kongrelerde beklenen değişimin gerçekleşmediğine dikkat çeken Köse, “ Şahinbey’in ardından, il kongresinde etkili olacak Şehitkamil yönetimi Pazar günü belirlenecek. Değişimin gerçekleşmesi açısından Şehitkamil kongresi son derece önemli olacak.

Mevcut sistemin devam etmesini isteyenler ile, değişimi ortaya koyanların mücadelesi CHP’nin Gaziantep’teki geleceğini de ortaya koyması açısından önemli. Artık değişimi ortaya koyacak genç, dinamik kadrolara ihtiyaç olduğu, açık bir şekilde ortada. Partinin siyasetini artık gruplar değil, örgütün kendisi yönetmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HER ZAMANKİ ADAYLAR VİTRİNDE

İl Başkanlığı için 10 civarında ismin konuşulduğuna dikkat çeken Köse, “ Bunların bir kısmı namları duyulsun diye adaylık söylentilerini memnuniyetle izliyor. Bir kısmı ise mevcut statükonun devamı için vitrine sürülmüş adaylar. Bir kısmı ise sadece kendi siyasi ikbali için adaylık çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle daha önce il başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın, bu dönemde tecrübeleri ile yeni kadrolarımıza yön vermesi, ağabeylik rolünü üstlenmesi çok daha isabetli bir karar olacaktır.

Şehitkamil’de gerçekleşecek değişimin ardından, il başkanlığında da likayatı dikkate alarak, genç, dinamik isimlerle yola devam edilmesi, Gaziantep için elzemdir. Mevcut statükoyu devam ettirmek isteyenlere, artık birilerinin kral çıplak demesinin zamanı gelmiştir. Bunun işaretleri örgüt içerisindeki paylaşımlarda, konuşmalarda da görünmektedir. Bana göre parti örgütü artık tamam demek için, sesini yükseltmeye hazırdır.” dedi.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.