Hava Durumu

KOSGEB İl Müdürü, Koronavirüse yakalandı

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile kendisinin ve ailesinin gittikleri İngiltere’de korona virüse yakalandıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
KOSGEB İl Müdürü, Koronavirüse yakalandı

Korona virüsün İngiltere'de yayılmasının ardından İngiltere'de yaşayan eşinin ve çocuklarının yanına giden KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ve ailesi virüse yakalandı. Korona virüse yakalandığı ve mücadele ettiği sürece ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gözek, vatandaşları salgının şiddetine karşı da uyardı. Gözek, “Eşimin ve çocuklarımın Londra’da yaşamaları ve o tarihte uçuşların kapanması sebebiyle herhangi birisinin hastalanması durumunda THY’nin son seferlerinde birisi ile Londra’ya geldim(kamu personeli olmam sebebiyle Sn. Bakanımızdan iznimi aldım sağ olsunlar ivedilikle çıkardılar). Aslında Coronavirus İngiltere’de(UK) Türkiye’den daha büyük bir yayılım göstermişti ancak bu kadar hızlı kapacağım hiç aklıma gelmemişti. Geldikten 2 gün sonra eşim nefes darlığı, yorgunluk ve tat/koku alma duyu kaybı yaşadı ve bende hafif burun akıntısı ile başlamıştı ve ertesi gün ben de tat/koku alma tamamen gitti yorgunluk başladı ve her ikimizde ateş başladı” dedi.

TEDAVİ SÜRECİNİ ANLATTI

Tedavi sürecini anlatan Gözek, “Hemen NHS’i (National Health Service) aradık uzun bir süreçten sonra sekreter doktora (doktora TR gibi rahat ulaşman imkansız hele uzman doktora!) sordu ve 4 saatte bir parasetomol, bol C vitamini, limon ve bal gibi önerilerde bulundular ve Self Isolation yapmamızı istediler. Maalesef İngiltere’de sağlık sistemi ücretsiz ama hizmetlerine ulaşma çok kötü. Eğer yerde sürünüyor olmazsan seni kabul etmiyorlar ve tedavinin evde devam etmesini istiyorlar. Bizleri test yapmadan doğrudan pozitif kabul ediyorlar ve evde self isolation yapmamız bizce de en doğrusu diye düşündük hem çocukları nereye bırakacaksın, hem de seni hastanede nasıl bir ortam bekliyor bilemiyorsun. NHS çalışanları gerçekten yoğun çalışıyorlar personel sayıları da yeterli değil ama Ülkemizin sağlık sistemi altyapısı inanın şu anda Dünya da bir çok ülkede yok” ifadelerine yer verdi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 2 haftadır virüs ile mücadele ettiklerini vurgulayan Gözek, “Önce ateş, yorgunluk, kas eklem ağrısı, tat koku alma bende öksürük de eşlik ederek devam etti ateşim 12 gün sürdü öksürüğüm hala devam ediyor. Burada sağolsun arkadaşımız ve aile dostumuz Doktorumuz  Nida Uysal Çekin hem tedavi sürecimizi gelerek beni muayene ederek ve ilaçlarla takip etti. Yine kuzenim İstanbul da pandemi hastanesinde Doktor Aslı Gözek Öcal telefonla devamlı destek ve tedavi ile ilgili yönlendirmelerde bulundu. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Tedavide bol parasetomol, antibiyotik olarak azitromisin ve bol vitamin ile bol meyve, bal-propolis ve bitki çayları. Bugün daha iyiyim ama vücut direncini kaybedince her şeyden hızlı etkileniyor. Sağ omuz ve eklemlerim dün sanırım hafif bir terleme sonrası tutuldu ve inanılmaz ağrım var parafon kullanıyorum. Allah’ın izni ile bu da geçecek” dedi.

“ÇOCUKLARIMDA HİÇBİR SEMPTOM OLMADI”

Vatandaşlara tavsiyelerde de bulunan Gözek, “Sigara içiyorsanız lütfen bırakın. Ben 45 yaşındayım 11 yıl oldu sigarayı bırakalı ama belki de bu kadar zor geçirmemin en büyük etkilerinden birisi de bu lanet sigaraydı ama iyi ki bırakmışım ya hala içiyor olsaydım? Çok şükür çocuklarımız da 9 ve 11 yaşında hiçbir semptom olmadı mesafeyi koruma şansımız olmadı evin içinde ne yersek beraber yedik. Ama onların iyi bir virüs taşıyıcısı olduğunu unutmayın. Ben hayatımda bu kadar uzun süren bir ateş öksürük tat koku alma kaybı görmedim eğer sizde de varsa önce tedbirinizi alın evde kendiniz yenmeye çalışın eğer semptomlar ciddi artıyorsa Doktora gidin ve karşıdakini de düşünerek tedbirinizi alarak gidin. Ben self isolatione tam iyileşene kadar devam edeceğim. Çünkü sadece kendimi değil karşıdakileri de düşünmem lazım” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.