Hava Durumu

Köse, Uğur Mumcu’yu andı…

CHP Gaziantep İl eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Sait Köse, ölümünün 28.yıl dönümünde Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Köse, Uğur Mumcu’yu andı…

28 yıl önce uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu, unutulmadı. Türk toplumu tarafından unutulmayan Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi.  CHP Gaziantep İl eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Sait Köse de Uğur Mumcu’yu unutmadı.

Uğur Mumcu’nun unutulmayacağını kaydeden Köse, “Bir toplum böyle çöker işte. Devletin yerini kaba kuvvet alır, susulur. Yasanın yerini din alır, korkulur. Yolsuzluklar, cinayetler birbirini izler, eller kollar bağlanıp götürülür diyen 24.Ocak 1993 tarihinde gönüllerdeki yerine, sonsuzluğa uğurladığımız Uğur Mumcu'yu bir kez daha  tarihe not düştüğü, Demokrasinin içine atılabileceği tehlikelere karşı uyarı görevini yaptığı sözleri ile anıyoruz.

Her yazısı, söylemi uyarı dolu Hukukçu, Gazeteci Uğur Mumcu'yu unutmak, Özgürlük için, İnsan Hakları için Hukuk için mücadeleyi de unutmaktır. Bütün bunları unutturmak isteyenlere inat Laik Cumhuriyetin savunucuları olarak vazifemizin bilinci ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.