Hava Durumu

Koronavirüs OSB’ye sıçradı…

Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekstil fabrikasında çalışan iki işçide koronavirüs vakası görüldüğü iddia edilmişti. İki işçide Koroanvirüs tespit edildiği duyan işçilerin, işletmeye girmek istemediğini ancak fabrika yönetimi tarafından işçilerin baskı ile çalıştırıldığı ileri sürülmüştü. Kimi basın organlarında ve sosyal medyada gündeme gelen olayın ardından fabrikada faaliyetlere 15 gün süre ile ara verildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Koronavirüs OSB’ye sıçradı…

Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekstil fabrikasında çalışan iki işçide koronavirüs vakası görüldüğü iddia edilmişti. İki işçide Koronsvirüs tespit edildiğini duyan işçilerin, işletmeye girmek istemediği ancak fabrika yönetimi tarafından işçilerin baskı ile çalıştırıldığı ileri sürülmüştü. Kimi basın organlarında ve sosyal medyada gündeme gelen olayın ardından fabrikada faaliyetlere 15 gün süre ile ara verildiği öğrenildi.

Türkiye’de koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor. 150 binden fazla işçinin çalıştığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmelerde yeterince önlem alınmaması nedeniyle, işçilerin sağlığı tehlike altında. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün yaşanan bir olay, olası tehlikeyi gözler önüne serdi.

İKİ İŞÇİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Sosyal medya ve kimi basın organlarına yansıyan bilgilere göre, 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekstil fabrikasında çalışan iki işçide Koronavirüs tespit edildiği iddia edildi. İki işçide koronavirüs vakası görülmesi nedeniyle 3-11 vardiyasında çalışan işçiler işletmeye girmek istemedi. Bunun üzerine fabrika yönetimi ile işçiler arasında görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonunda işçilerin bir bölümü evlerine dönerken, kalan işçilerin ise yönetimin baskısıyla üretime alındığı öne sürüldü.

İŞÇİLER ÜZERİNDE BASKI KURULDU İDDİASI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, denetim mekanizmalarının Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde neden çalıştırılmadığını sordu. Türkmen, “4.OSB’de bulunan Tekstil Fabrikasında iki işçide koronavirüs tespit edildi. İşçilerin bu durumu duymasının ardından 3-11 vardiyası için fabrikaya gelen işçiler, işletmeye girmek istemediler. İşçilerin işletmeye girmek istememesi üzerine fabrika yönetimi, işçiler üzerinde baskı kuruyor. Fabrikanın patronu işçilerle görüşme yapıyor, işçilerin bir bölümü işletmeye geri dönüyor, kimi işçiler ise evlerine geri dönüyorlar. Bekleyişlerini sürdüren işçilerle ikinci görüşme sonrasında kalan işçiler de işletmeye girerek çalışıyorlar.”

“NEDEN DENETİM YAPILMIYOR?”

Sözlerini sürdüren Türkmen,  “Koronavirüs vakası görülmesine rağmen işçiler burada çalıştırılmaya devam ediliyor. İşçiler haklı olarak soruyorlar, bize sahip çıkacak bir devlet kurumu yok mu? Bunu biz de merak ediyoruz. Salgına rağmen neden Organize Sanayi Bölgesi’nde denetim yapılmıyor?” diye sordu.

FABRİKANIN FAALİYETLERİNE ARA VERİLDİ

Türkmen, olayın sosyal medya ve basına yansımasının ardından fabrikanın faaliyetlerine 15 gün süre ile ara verildiğini duyurduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.