Hava Durumu

Konut dolandırıcılarına dikkat!

Gaziantep’te artan kira fiyatları, vatandaşları ucuz kiralı konut arayışına yönlendirdi. 1+1 konutların dahi konut fiyatlarının 1000 TL’den başladığı kentte, artan ucuz konut arayışı üzerine dolandırıcılar da harekete geçti. Sosyal medya ya da siteler üzerinden uygun fiyatlı kiralık konut ilanı veren dolandırıcılar, vatandaşların kabusu haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Konut dolandırıcılarına dikkat!

Türkiye genelinde artan konut kiraları, vatandaşları uygun ve ucuz konut bulma arayışına girişti. Söz konusu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, sahte ilanlar ile vatandaşları dolandırıyor. Ülke genelinde artan sahte ilan vakaları sonrası konunun uzmanları, vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.

SAHTE İLANLARA DİKKAT

Gaziantep’te de bu tür vakaların ortaya çıktığını kaydeden konunun uzmanları, kentte üniversitelerde eğitimlerin başlaması, yeni atamalara ve tayinler nedeniyle kiralık ev arayışlarının arttığını belirttiler. Kent genelinde 1+1 ev fiyatlarının dahi 1000 TL’den başlaması nedeniyle oluşan konut- kira balonu nedeniyle ucuz konut arayışı olduğunu, bu nedenle sahte ilanların sayısının arttığını kaydettiler. Her geçen gün artan sahte ilanların vatandaşların dolandırıcıların ağına düşmesine neden olacağını kaydeden uzmanlar, vatandaşların sahte ilan ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.  

KAPARO İŞLEMİNİ BANKA ÜZERİNDEN YAPIN!

Vatandaşlara uyarılarda bulunan uzmanlar, “Sahte ilanın uygun fiyatlı olması nedeniyle dolandırıcılar yoğun talep olduğunu belirterek kapora isteyebilirler. Evi görmeden kapora vermeyin. Evi gördükten sonra kapora verecekseniz, bu işlemi elden yapmayın. Mutlaka banka havalesinde ayrıntılı bir şekilde belirterek işlem yapın. Ev aramayı planladığınız bölgedeki diğer benzer evlerin fiyatlarını mutlaka kontrol edin. Kiralamak istediğiniz ev diğer evlerden çok daha düşükse veya hemen kiralamanız gerekiyorsa, nedenini sorgulayın. İçgüdülerinize güvenin. Gerçek olamayacak kadar iyi görünen teklifler genellikle gerçek değildir.”

“GÖRSELLERİ KONTROL EDİN”

“Açılan sahte ilanlarda, gerçekte mevcut olmayan dairelerin fotoğrafları kullanılabilir. Emlakçıların mutlaka Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip olup olmadığını sorgulayın. Her zaman bilinen web sitelerini ve uygulamaları kullanın. Dairenin sahibini ve ayrıntılarını öğrendikten sonra, biraz araştırma yapmak için Google’da arama yapın. Google haritalarda adresi doğrulayabilir ve sokak görünümü özelliğini kullanabilirsiniz. İlanlardaki fotoğrafların sokak görünümündeki görsellerle eşleşip eşleşmediğini kontrol edin.”

KİRALIK İLANI SİTEDEN KALKMADIYSA DİKKAT!

“Siz kiraladıktan sonra dairenin ilandan kalktığına emin olun. Eğer ilan kalkmıyorsa büyük bir ihtimalle aynı ev defalarca kez farklı kişilere kiralanacaktır. Dairenin fotoğrafları için tersine görsel arama yapın. Görsele sağ tıklayın ve 'Google içinde resim ara' seçeneğini seçin. Aynı fotoğrafın birkaç farklı daire için kullanıldığını görürseniz, muhtemelen bir dolandırıcılıktır” ifadelerine yer verildi.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.