Hava Durumu

Kongrelere “Koronavirüs” engeli…

Geçtiğimiz hafta sonu yapılması beklenen Ak Parti Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongreleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Koranavirüs tedbirler kapsamında iptal edildi. Bu karar ile birlikte Ak Parti Gaziantep’te tarihleri belirlenen 7 ilçe kongresi de iptal edilmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kongrelere “Koronavirüs” engeli…

Ak Parti Gaziantep’te kongre iptalleri peş peşe geldi. Ak Parti’de 29 Şubat tarihinde Karkamış Kongresi ile başlaması beklenen ilçe kongreleri birer birer iptal edildi. Kongre tarihileri belirlenen Karkamış, Oğuzeli, Nizip, Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye ilçe kongreleri çeşitli nedenlerle iptal edildi.  

İLK İPTAL OĞUZELİ KONGRESİ’NDE

1 Mart tarihinde yapılması beklenen Oğuzeli İlçe Kongresi’nin Başkan Adayı Mehmet Ateş’in adaylıktan çekilmemesi ile iptal edilmesi ile başlayan süreçte Türkiye’de ve dünyada meydana gelen olaylar nedeniyle Ak Parti İlçe Kongreleri art arda iptal edildi.

HAİN SALDIRI NEDENİYLE KARKAMIŞ VE NİZİP KONGRELERİ İPTAL EDİLDİ

Oğuzeli İlçe Kongresinin ardından 29 Şubat tarihinde yapılması beklenen Karkamış ve 1 Mart tarihinde yapılması beklenen Nizip Kongreleri de iptal edildi. İdlib’te meydana gelen saldırıda 33 askerin şehit edilmesi nedeniyle kongrelerin iptal edilmesi ile gözler geçtiğimiz hafta sonu yapılması beklenen 4 ilçe kongresine çevrilmişti.

ÖZKEÇECİ: KONGRELER PLANLANAN ŞEKİLDE YAPILACAK

Korona Virüs vakalarının Türkiye’de görülmesi ile birlikte geniş kapsamlı tedbirler alınmış, bu kapsamda etkinlikler iptal edilmişti. Kararın ardından salgın tehlikesi nedeniyle Ak Parti İlçe Kongrelerinin iptal edilip edilmeyeceği konusu kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu.  Kongre öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan  Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, Ak Parti İlçe Kongrelerinin planlandığı şekilde yapılacağını duyurdu. Özkeçeci, “Bu hafta sonu 4 ilçe kongremizi hayırlısı ile gerçekleştireceğiz. Genel Merkezimizden bize ulaşan herhangi bir iptal kararı yok. İlçe Kongrelerimiz ile ilgili biz hazırlıklarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KONGRELER, KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ

 Özkeçeci’nin açıklamalarının ardından Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye İlçe Kongrelerinin yapılması beklenirken, Korona virüs tedbirleri kapsamında kongrelerin iptal edildiği öğrenildi. Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü Korana Virüs ile ilgili tedbirler kapsamında, bu hafta sonu yapılması planlanan Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye kongrelerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.