Hava Durumu

Kısıtlamalar başladı!

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni koronavirüs önlemlerinin uygulanmasına yönelik 81 ilin valiliklerine genelge gönderdi. Koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle alınan kararlar kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının da yer aldığı bir dizi kısıtlama 20 Kasım Cuma günü itibariyle başladı. Uygulama ile birlikte 21 Kasım Cumartesi (Bugün) günü saat 20.00 itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kısıtlamalar başladı!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan geçtiğimiz Salı Günü gerçekleştirilen Kabine  Toplantısında, Koronavirüs vakalarının artışı ve yeni tedbirler görüşüldü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının da yer aldığı yeni tedbir ve kısıtlamaları kamuoyu ile paylaştı.

RESTORANLAR PAKET HİZMETİ SUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İçişler Bakanlığı tarafından 81 İlin Valiliklerine gönderilen genelge kapsamında kısıtlamalar 20 Kasım Cuma Günü başladı. Genelge kapsamında, Bu kapsamda alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00- 20.00 saatlerinde hizmet sunacak. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

KAHVEHANELER KAPANACAK

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak. Ayrıca daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulama devam edecek.

65 YAŞ ÜZERİ VE 20 YAŞ ALTI KİŞİLERE KISITLAMA GELDİ

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GERİ DÖNDÜ

Genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması geri döndü. Buna göre, “İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- 20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar, belirtildiği şekilde devam edecek” denildi.

VALİ GÜL, KISITLAMALARI ANLATTI

Gaziantep Valisi Davut Gül, kısıtlamalara ilişkin vatandaşların merak ettiği sorular yanıtladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Saat sınırlaması getirilen işletmeler için bugün başlıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları Cumartesi akşam başlıyor. Saat sınırlanması olmayan işletmeler yarın istediği saatte açabilir. İmalat ve üretim sektörleri yasak kapsamında değildir. Çiftçiler ÇKS belgesiyle gidebilirler” ifadelerini kullandı.

“TOPLU TAŞIMA HİZMETİ DEVAM EDECEK”

Gaziantep Valisi Davut Gül, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hafta sonuna toplu taşıma araçlarının devam edeceğini duyurdu.

Gül, bir sosyal medya kullanıcısının toplu taşıma sorusuna, şu sözlerle yanıt verdi: “Toplu taşıma; Büyükşehir Belediyemiz tarafından kısıtlanmadan devam edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde her geçen gün artan vakalara karşı tedbirlerin daha da artması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.