Hava Durumu

Kış geldi, kesintiler başladı

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te, kış aylarının gelmesi ile birlikte elektrik kesintilerinde artış yaşanmaya başladı. Kent alt yapısının eski olması, yenileme çalışmalarının yeterli oranda yapılamaması nedeniyle özellikle kırsal mahallelerde meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kış geldi, kesintiler başladı

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te, kış aylarının gelmesi ile birlikte elektrik kesintilerinde artış yaşanmaya başladı. Kent alt yapısının eski olması, yenileme çalışmalarının yeterli oranda yapılamaması nedeniyle özellikle kırsal mahallelerde meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarıyor.

Metropol kentlerden olan Gaziantep’te her kış olduğu gibi bu kışta elektrik kesintileri yaşanıyor. Özellikle kırsal mahallelerde meydana gelen kesintiler nedeniyle, vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Hemen her kış meydana gelen elektrik kesintilerinin önlenmesi için vatandaşlar, mahallelerde bulunan elektrik hatlarının yenilenmesi gerektiğini belirttiler.

FATURALAR YÜKSELDİ

2019 yılında elektrik faturalarına Temmuz ayında yüzde 15, Ekim ayında yüzde 15 olmak üzere yüzde 30 oranında zam yapıldı. Kararının ardından 4 kişilik bir ailenin elektrik faturası ortalama 160 TL’ye yükseldi. Zam ile birlikte vatandaşların elektrik faturaları 2018 yılından bu yana yüzde 50 oranında artmış oldu. Yaşanan artışlarla birlikte daha iyi bir hizmet almayı bekleyen vatandaşlar ise umduklarını bulamadılar.

 

KENT MERKEZİNDE ELEKTRİK KESİLDİ

Geçtiğimiz Pazartesi günü kent merkezinde yaşanan elektrik kesintisi, kent merkezinde bulunan esnafları, iş yerlerini ve kamu kurumlarını olumsuz etkiledi. Dakikalarca süren kesinti nedeniyle tepki çekerken, her kış yaşanan duruma çözüm üretilmesi gerekliliği bir kez daha vurgulandı.

KIRSAL MAHALLELERDE KESİNTİLER VATANDAŞI BIKTIRDI

Kent merkezinde, ilçelerde bulunan mahallelerde meydana gelen kesintiler, kış aylarında yükseliyor. Eski alt yapı nedeniyle kış aylarında meydana gelen yağışlardan olumsuz etkilenen elektrik hatlarında arızalar meydana geliyor. Kimi noktalarda kaçak kullanım nedeniyle hatların aşırı yüklenmesi nedeniyle de elektrik kesintileri yaşanıyor.

PLANLI KESİNTİLER KAPIDA…

Toroslar Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklama ile 14 Aralık Cumartesi Günü planlı olarak elektrik kesintisi yapılacağı açıklandı. Açıklamada, "Toroslar Enerji Planlı Kesinti/Bakım çalışmaları kapsamında, 14.12.2019 Tarihinde Enerji verilemeyecek. Gaziantep’in Nizip İlçesi Akkuyu Mahallesine 11:30-13:30 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Nizip İlçesi  Dazhüyük, Sarıkoç, Eskikonak, Akkuyu ve Yeniyapan Mahallelerine 13:30-15:30 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Nurdağı İlçesi Yavuzselim Mahallesi Veysel Karanı Sokak ve Şehit Polis Emin Güler Caddesine 9:30-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Nurdağı İlçesi Hamidiye Mahallesine Bağlı Nadir Süt Ürünler Çiftliği, Candemirler Maden Ocağıı ve Hamidiye Tarımsal Sulama Göletine 13:30-16:30 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Güngürge, Kızıkkarasak, Çağkuyu, Karacaören, Yalankoz ve  Övündük Mahalleri ile Kozluyazı Mahallesi Kümeevleri mevki ile Bedirkent Gaziantep Yolu Üzeri Taş Ocaklarına 9:30-14:30 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Hacıbaba, Eyüpsultan, Hasırcıoğlu, Karşıyaka, Fevzi Paşa, Mithat Paşa, Eydibaba, Kocatepe ve Göztepe Mahallelerine 9:00-15:00 saatleri arasında YG-Bakım Onarım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi Bakırca Mahallesine 10:00-12:30 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir. Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi Sarıbuğday Mahallesi İle Sarıbuğday GASKİ İçme Su Kuyuları ile tarımsal sulama abonelerine 9:30-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.