Hava Durumu

Kış aylarında ne olacak?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4-10 Eylül tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’nı paylaştı. Söz konusu paylaşıma göre, 27 Ağustos-3 Eylül haftasında 100 bin kişide görülen vaka oranının 213,03 olduğu Gaziantep’te vaka oranı 235,87’ye yükseldi. Bu yükseliş, yaklaşan kış aylarında vaka oranlarının daha da artacağının habercisi olarak yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kış aylarında ne olacak?

Türkiye’de Korona Virüs Salgını ile mücadelede 18 aydan bu yana devam ediyor. 1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Dönemi ile birlikte yeniden artış gösteren vaka oranları sonrası, ölüm oranları 300’lere dayandı. Aşı uygulamalarına rağmen, hastalığın sürekli olarak mutasyona uğraması sonucu yükselen vaka oranlarının kış aylarında daha korkunç bir hale bürünmesinden endişe duyuluyor.

BAKAN KOCA, VAKA ORANI EN ÇOK ARTAN İLLERİ AÇIKLADI

 Tüm bu endişeler sürerken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4-10 Eylül tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’nı paylaştı. Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “4-10 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre En Çok Artan 10 İlimiz: Kilis, Erzincan, Malatya, Karabük, Kastamonu, Erzurum, Adıyaman, Kayseri, Tokat, Sinop! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız” ifadeleri yer aldı.

100 BİN KİŞİDEN 235’İ SALGINA YAKALANDI!

Gaziantep’te vaka artış hızı aşılamada Mavi kategoriye geçiş ile birlikte bir miktar da olsa azaldı. 1 Temmuz’da başlayan Normalleşme Öncesi 100 bin kişide görülen vaka oranının 21’lerde olduğu Gaziantep’te 4-10 Eylül tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’nda 235,87’ye yükseldi. Söz konusu yükseliş ile birlikte kentte son iki aylık dönemde vaka oranlarındaki artış yüzde 200’ü aştı.

KIŞIN NE OLACAK?

Vaka oranlarındaki bu artış kentte tartışmalar neden oldu. Aşılama oranının yüksek olduğu kentte vaka oranının bu denli artması, kış aylarının yaklaştığı şu günlerde tedirginliğin de artmasına neden oldu. Kontrolsüz normalleşme, hastalığın mutasyona uğraması ve vatandaşların kurallara yeterince riayet etmemesi ve okulların açılması ile birlikte vaka oranlarının Ekim-Kasım döneminde daha da yükseleceği ön görülüyor.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.