Hava Durumu

Kesintiler isyan ettirdi!

Toroslar EDAŞ tarafından Gaziantep’te sağlanan eğitim hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar ve gün boyu süren elektrik kesintileri, Gaziantepli vatandaşları canından bezdirdi. Sosyal medya hesapları üzerinden isyan eden vatandaşlar, artık kesintiler bir çözüm bulunması ve sağlıklı bir elektrik dağıtım hizmeti sağlanmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kesintiler isyan ettirdi!

Gaziantep’te elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesinin ardından başlayan süreçte tartışmalar bitmiyor. Kent genelinde yaşayan vatandaşlar, bakım-onarım, planlı kesinti ve yatırımların devreye alınması amacıyla yapılan kesintiler nedeniyle isyan ediyor.

Saatler süren ve sıkça yapılan kesintiler sonrası sosyal medya hesapları üzerinden duruma tepki gösteren vatandaşlar, Toroslar EDAŞ ile iletişim kurmakta güçlük yaşadıklarını, düzenli fatura ödemelerine rağmen elektrik hizmetlerinde sürekli kesinti yaşadıklarını belirttiler.

 

KIŞ GÜNÜ 8 SAAT KESİNTİ OLUR MU?

Geçtiğimiz gün Güvenevler Mahallesi’nde 5 saati bulan elektrik kesintisi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Kış aylarının da gelmesi ile birlikte ısınmak için kombi, elektrikli ısıtıcı ya da kömürlü kazan kullanan vatandaşlar, kimi günler 8 saati bulan, gün boyu süren kesintiler ile karşı karşıya kalıyor. Saatler süren kesintiler nedeniyle soğuk havalarda ısınma problemi ile de karşı karşıya kalan vatandaşlar, “Elektrikler kesik, nasıl ısınacağız?” sorusunu yöneltti

HARATOĞLU VE GİRİŞKEN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Kesintilerden tek şikayetçi olan vatandaşlar ve esnaf olmadı. Gaziantep Sanayi Odası Meclis taksim manken escort Üyesi ve TOBB Cam Sektör Meclisi Üyesi Ahmet Haratoğlu ve CHP Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Girişken de kesintilere tepki gösterdi.

 

“5 SAATE YAKINDIR ELEKTRİK YOK!”

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyesi ve TOBB Cam Sektör Meclisi Üyesi Ahmet Haratoğlu, “Sayın vali, Sayın belediye başkanı Fatma Şahin, 5 saate yakındır elektrik yok şehrin birçok yerinde. Işıldakların pili bitti, çocukların sınavı var, evler buza kesti, hasta yaşlı ve engelliler de asansörsüz. Bir yaptırımınız olacak mı? Yoksa Ne halimiz varsa görelim mi? Üstüne bir de Toroslar destek denilen bir sayfa da, 5-6 mahalle de elektrik yok diyorum, kapı numarası derdinde. Telefonumun derdinde, çileden çıkmış insanları daha da delirtmek derdinde, utanmaz beceriksizler. Sayın valim, belediye başkanım artık çözün bu sorunu Allah rızası için” ifadelerini kullandı.

 

“İKİ AYDA 13.KEZ ELEKTRİĞİMİZ KESİLECEKMİŞ!”

Son 57 gün içerisinde 12 kez elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten CHP Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Girişken ise, “Artık bıkmış ve yılmış vaziyetteyim. Son iki ayda 13. kez elektriğimiz gün boyu kesilecekmiş. 186’yı aradığınızda planlı kesinti listesini dinlemek 15 dakikayı buluyor. Aralık ayındayız! Değerli valimiz, hiç değilse bu şirketin bir açıklama yapmasını sağlasanız?” ifadelerine yer verdi.

Sorunlu kent alt yapısı nedeniyle vatandaşların elektrik kesintileri ile ilgili isyanları önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.