Hava Durumu

Kent merkezinde trafik rahatlayacak…

Gaziantep kent merkezinde bulunan trikotajcı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayramlı Bölgesi’nde inşa edilecek olan Trikocular Sitesi’ne taşınacak. Bugün Gaziantep Trikocular Odası’nda düzenlenecek olan toplantı ile Kooperatifleşme süreci başlayacak, esnaftan talep toplanacak. Toplantıda alınacak kararın ardından yer satın alma işlemi başlayacak. Sitenin kurulması ile birlikte Gaziantep kent merkezinde oluşan trafiğin rahatlaması öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kent merkezinde trafik rahatlayacak…

Karatarla, Karagöz Mahallelerinde bulunan binin üzerinde trikotajcı esnafı Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayramlı Mahallesi’ne taşınacak. Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak tarafından sıklıkla dile getirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de olumlu karşılaması ile birlikte trikotajcı esnafının Bayramlı Mahallesi’nin olduğu bölgeye taşınacağını söyledi. Esnafın Karagöz ve Karatarla Mahallesi’nden taşınmasının ardından bölgede meydana gelen trafik yoğunluğu ve insan yoğunluğu azalacak.

TRAFİK SORUNU AŞILACAK

Büyükşehir Belediyesi, Karagöz ve Karatarla Mahallesi’nde sıkışıp kalan ve olumsuz şartlarda çalışan trikotajcı esnafının Bayramlı Mahallesi’ne taşınmasına karar verdi. Belediye Başkanı Fatma Şahin, Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak’la sürdürdüğü görüşmelerin ardından esnafın Bayramlı Mahallesine taşınmasına karar verdiklerini açıkladı. Karagöz ve Karatarla Bölgelerinde trafik sorununun yaşanmasında önemli rol oynayan trikotajcı esnafı, kararı olumlu karşılarken, Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, esnafın fiziki olumsuz şartlarda çalıştığına dikkat çekti. Durak, binin üzerinde işletmenin yer aldığı bölgenin kendi çevresinde sıkışıp kaldığını ve bölgede ki trafik sorununun yaşanmasında da önemli etken olduğunu ifade etti.

“ESNAFIMIZ DAHA İYİ KOŞULLARDA ÇALIŞACAK”

Bölgede trafik yoğunluğu yaşandığını söyleyen Durak, “Günde esnafımız için 2-3 bin araba şehir merkezine geliyordu. Esnafımız taşınma işinden memnun. Biz de esnafa yakışır bir yer yapacağız. Trikocu esnafı taşındığında sektörümüz biraz daha ön plana çıkacak. Çünkü sektörümüz istihdama dayalı bir sektördür. Gaziantep nüfusunun yüzde 30’u triko sektöründe çalışmaktadır. Bu sektöründe iyi bir yerde olması gerekiyor. Hedefimiz sektörün daha iyi temsil edilmesidir.”

TOPLANTI YAPILACAK

Gazetemize açıklamalarda bulunan Durak, “Trikotajcı esnafının taşınması ile ilgili süreç ilerliyor. Bugün Odamızda esnaflarımız ile bir araya gelerek kooperatifimizi kuracağız. Kooperatifimizin kurulmasının ardından tarafımız için ayrılan Bayramlı Bölgesi’ndeki alanda inşa edilecek olan site için esnafın taleplerini toplayacağız. Talep toplama işleminin ardından sitenin yapımına en kısa süre içerisinde başlanılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.