Hava Durumu

Kent, depreme karşı güçlendirilecek!

Çalışmalarına 2016 yılında başlanan Deprem Master Planı için protokol yapıldı. 4 yıllık sürecin ardından yapılan protokol sonrası açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, protokolün önemine dikkat çekti. Çeliktürk, Deprem Master Planı kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve STK’ların katkılarıyla yapılacak çalışmalarla depreme karşı kısa ve uzun vadeli tedbirler alınacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kent, depreme karşı güçlendirilecek!

Türkiye’nin en büyük metropolleri arasında yer alan Gaziantep’te deprem riski her geçen yıl artıyor. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde bulunan fay hattı nedeniyle deprem riskinin yakından hissedildiği Gaziantep’te, Deprem Master Planı için 2016 yılında çalışma başlatılmıştı. Aradan geçen 4 yıllık sürenin ardından Gaziantep Valiliğinde düzenlenen tören ile “Deprem Master Planı” protokolü nihayet imzalandı.

KENTİN YAPI STOKU GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Protokol ile birlikte kent genelinde bulunan tüm binaların yapı stokunun çıkarılması ve yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak kentteki yapıların revize edilmesi hedefleniyor. Kent genelinde yapılacak çalışmalar ile depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi bekleniyor.

ÇELİKTÜRK, PLANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokolün ardından açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Deprem Master Planı’nın önemine dikkat çekti.

ÇALIŞMALARA 2016 YILINDA BAŞLANDI

Çeliktürk, “İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube olarak 2016 yılından itibaren Kent gündeminde ön planda tuttuğumuz, Şehrimiz, Odamız, Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için önem arz eden ‘Gaziantep Deprem Master Planı’ konusunda en önemli adım olan işbirliği protokolü TMMOB a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeoloji ve jeofizik Mühendisleri Odası Gaziantep şubeleri, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından imzalanmıştır.”

“İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLECEK”

Sözlerini sürdüren Çeliktürk, “Gaziantep Deprem Master Planı kapsamında yapılacak iş ve işlemler, Gaziantep Valiliği tarafından görevlendirilecek kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan inşaat, makina, elektrik- elektronik, jeoloji, jeofizik mühendisleri, mimarlar ve meslek odalarının çağrısı sonucu gönüllülük esaslı çalışmalarda görev almak isteyen meslek odası mensupları ile iş birliği içerisinde yürütülecektir.”

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

“Bu çalışmanın bir parçası olan sahada görev alacak mühendislerin çalışma kapsamını, özellikle deprem öncesi alınması gerekli kısa ve uzun vadeli tedbirler ve Gaziantep İli için olası bir depremin etkileri göz önüne alınarak, bu tedbirlerin Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi birimleri, meslek odalarının katkıları ile detaylandırılmasını ve önceliklerin belirlenmesini oluşturmaktadır. 2018 yılında yapmış olduğumuz Deprem Master Planı Yol Haritası Çalıştayı ve akabinde sürekli bu konuyu gündemde tutarak yapmış olduğumuz çalışmaların olumlu sonuçlanmasının haklı sevincini sizlerle paylaşmayı görev bilir, şehrimiz için hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.