Hava Durumu

Kendin çal, kendin oyna!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te, 2020 yılı Kasım ayında İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan belirsizlik süreci devam ediyor. Bu vaziyette Gaziantep’e gelen heyet ise STK’lar ile görüşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kendin çal, kendin oyna!

Haziran ayından bu yana İl Kongresi için Genel Merkezin tarih belirlemesi beklenen CHP’de, Genel Merkez tarafından görevlendirilen Doğu Masası Heyeti, Gaziantep’e geldi. Hangi amaçla geldikleri belli olmayan üyelerin ziyaretleri yalnızca sosyal medya paylaşımları ile sınırlı kaldı. Bu durum kentte, ‘Kendin çal, kendin oyna’ olarak yorumlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te, belirsizlik sürüyor. 2020 yılı Kasım ayında İl ve 9 İlçe Yönetiminin görevden alınması ile başlayan süreçte partideki tartışmalı süreç ve kaos bitmiyor. Genel Merkez tarafından Mart ayında Geçici Yönetiminin atandığı Gaziantep’te, Haziran ayından bu yana İl Kongresi için tarih belirlenmesi bekleniyor.

45 GÜN DENMİŞTİ 80 GÜN GEÇTİ…

Yaklaşık 10 aydır boş olan ilçe teşkilatlarına atama yapılması için İl Kongresinin yapılması ve seçilen yönetimin göreve gelmesi şart. Ancak İl Kongresi için tüzük gereği 45 günlük süre tanınmasına rağmen CHP Genel Merkezi, bir türlü Kongre tarihini açıklamadı. Nerdeyse 80 gündür beklenen kongre tarihi henüz netleşmezken, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Doğu Masası Heyeti Gaziantep’e geldi.

HEYETİN NE İÇİN GELDİĞİ MEÇHUL

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık’tan oluşan Doğu Masası Heyeti’nin kente gelişi bir basın açıklaması ile duyuruldu. Kent genelinde bulunulan temaslar ise yalnızca vekillerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. İl ve İlçe Örgütleri olamayan partinin bu organizasyonu, parti içinden, “kendin çal, kendin oyna” durumu olarak yorumlandı.

Erken seçim söylemlerinin güçlendiği böyle bir dönemde CHP Gaziantep’te halen İl ve İlçe teşkilatlarının oluşturulmaması, tepkiyle karşılanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.