Hava Durumu

KDV indirimi sevindirdi…

Türkiye Özel Okullar Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Gaziantep Özel Seçkin Koleji Kurucularından İbrahim Kaçıran, özel okullarda yüzde 8 olan KDV oranlarının yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaçıran, “Pandemi sürecinde devletimiz velilerimize yüzde 7 KDV indirimi yaparak velilerimize, kısa çalışma ödeneği ödeyerek de kurumlarımıza çok büyük katkılar sağlamıştır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
KDV indirimi sevindirdi…

Hükümet kararı ile özel okullarda KDV oranı yüzde 8’den 1’e indirildi. Karara ilişkin Türkiye Özel Okullar Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Gaziantep Özel Seçkin Koleji Kurucularından İbrahim Kaçıran açıklamalarda bulundu. Kaçıran, “Özel okullarda yüzde 8 olan KDV oranları, yüzde 1’e indirildi. Aradaki yüzde 7’lik fark velilere 01 Eylül 2020 tarih itibariyle ödenmeye başlanacaktır. Hem özel okul mensubu olarak hem de Türkiye Özel Okullar Derneği Bölge Temsilcisi olarak bu düzenlemeden çok memnun olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Özel okullarda KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi velilerimize önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Örneğin 40 bin TL’lik bir okul ücreti için veliler 3 bin 200 TL yerine sadece 400 TL KDV ödeyeceklerdir. Aradaki 2 bin 800 TL fark velilerimizin cebinde kalacak demektir. Dolayısıyla bir nevi indirimdir. Bu ödemeler 01 Eylül itibariyle ödenmeye başlanacaktır.

Pandemi sürecinde devletimiz velilerimize yüzde 7 KDV indirimi yaparak velilerimize,   kısa çalışma ödeneği ödeyerek de kurumlarımıza çok büyük katkılar sağlamıştır. Dolayısıyla hem velilerimiz kısmen rahatlamış hem de özel öğretim kurumlarımız verilen katkıdan dolayı rahatlamış olacaklardır.

Bunun dışında özel okullar derneğimizin Milli Eğitim Bakanlığına yaptığı  uzaktan eğitim sürecinde velilere belli oranlarda indirim uygulaması teklifi, bakanlık tarafından incelenmektedir. Bakanlığın kabul etmesi halinde veliler bu konuda da ciddi indirimlerden yararlanacaklardır. Hatta bu uygulamayı kendi içlerinde başlatan okulların olduğunu da biliyoruz. Milyonlarca veliyi ilgilendiren sevindirici düzenlemeler için tüm yetkililerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.