Hava Durumu

“Katmer bizim işimiz”

Gaziantep’te üç ay önce faaliyete geçen Katmerci Dayı, kısa süre içerisinde Gazianteplilerin ve turistlerin gözdesi oldu. 10’dan fazla katmer çeşidiyle müşterilerinin karşısına çıkan Katmerci Dayı, lezzetiyle parmak ısırtıyor. Kullanılan ürün kalitesi ve marifetli ustalık becerileri ile Gastronomi Kenti Gaziantep’te fark yarattıklarını söyleyen işletme sahibi Mustafa Sağır, “Katmerde farklı lezzetin adresi Katmerci Dayı’nın yeri” ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Katmer bizim işimiz”

16 farklı çeşit katmer ile hizmet verdiklerini söyleyen Katmerci Dayı Yöneticileri, “Katmer konusunda farklı lezzetler üzerine çalışmalar yaptık. Muska, Yaprak ve Burma Katmerin mucidi biziz. 16 katmer ürünümüzden 5’ini vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda diğer ürünlerimizi de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Burma, Yaprak ve Muska katmerlerimiz oldukça beğeni topluyor. İlk başladığımız zaman yalnızca iki kişi çalışıyorduk, şu anda 11kişi çalışıyoruz. Paket servisi hizmeti sunuyoruz” dedi.

KATMERCİ DAYI, GAZİANTEP’TE AÇILDI

Daha önce İzmir’de faaliyet gösteren ve lezzetiyle dillerden düşmeyen Katmerci Dayı işletmesi Gaziantep’te açıldı. Birbirinden çeşitli ve lezzetli katmer çeşitleri ile lezzet severlerin adresi olan Katmerci Dayı Karagöz Mahallesi Eski Gümrük Caddesi’ndeki işletmesi ile hizmet vermeye başladı.  Katmerci Dayı işletmesinin iki aydır Gaziantep’te açıldığını ve hizmet vermeye başladığını söyleyen Sağır, “ Katmerci Dayı’nın yeri yaklaşık iki ay önce Gaziantep’te açıldı. Biz daha öncesinde İzmir’de Antepli Katmerci Dayı ismi ile hizmet veriyorduk. İzmir’de ilk gittiğimizde katmer kültürü hiç yoktu. Özellikle bizimle şehre gelen muska katmer, yaprak katmer, burma katmer, midye katmer İzmir’de bir ilk oldu. Katmer alanında farkımızı ortaya koyduk. Yine İzmir’de birçok ünlü restorana toptan ürün teslimi yapıyorduk. İzmir’deki bu uzun süreli deneyimlerimizi memleketimiz Gaziantep’e taşımak istedik. Gaziantep katmeri biliyor ancak katmere biz Katmerci Dayı işletmesi olarak farklı bir tat farklı bir lezzet ve görünüm getirdik” açıklamalarına yer verdi.

KATMERLERİMİZDE FARKLI BİR İŞÇİLİK VE KALİTELİ ÜRÜN KULLANIYORUZ

Katmerci Dayı işletmesi olarak yapılan tüm ürünlerde farlı bir işçilik ve kendine has özel ürünler kullanıldığını söyleyerek tüm müşterileri bu lezzet şölenine davet eden Sağır, “Şehrimizde klasik olarak bildiğimiz bir çeşit katmer var bir de simit katmer çıkarıldı. Bizim ürünlerimizin içindeki kaymağından tutun da katmerin yapılış şekline kadar her şeyimiz orijinal ve farklı. Katmerlerimizdeki kullandığımız özel kaymağımızı oluşturmak için çok uzun süre denedik ve son lezzet noktasını yakaladık. Çoğu katmeri yediğiniz zaman ağza mutlaka şeker taneleri gelir. Bizim katmerlerimizde asla ağza şeker taneleri gelmez” ifadelerinde bulundu.

KATMERDEKİ FARKIMIZ HEM LEZZETİMİZDEN HEM GÖRSEL ŞÖLENİMİZDEN ANLAŞILIYOR

Katmerde fark yaratmak için çıktıkları yolda başarılı olduklarını söyleyerek lezzeti tadan herkesin farklılığa hak verdiğini dile getiren Sağır, “İşletme açılışımız ne yazık ki pandemi sürecine denk geldi. Gönül isterdi ki böyle bir süreç yaşanmamış olsaydı. Çevremizdeki çoğu kişi bizi ilk etapta ciddiye almadılar. Gaziantep’e farklı katmer getireceklermiş, fark yaratacaklarmış diye inanmadılar. İşletmemiz faaliyete geçip üren teslimlerine başlayınca herkes anladı ki ürünlerimiz gerçekten çok farklı. Katmerimizi tadan tüm müşterilerimiz de sektörde yıllardır hizmet veren ustalarımız da tattıklarında ürünlerimizin lezzetine onay verdiler ve farklılığını kabul ettiler. Bu süreçte bizi destekleyen tüm müşterilerimize ve esnaf kesimimize de çok teşekkür ediyorum. Katmerci Dayı olarak bizler ürün kalitesinden asla taviz vermedik. Her şeyin en kalitelisini kullandık. Kaliteden taviz verilmeyince de ortaya lezzet şöleni çıkıyor” diye konuştu.

KATMERCİ DAYI GAZİANTEP’E NEDEN DÖNDÜ?

Katmerci Dayı Yöneticileri, “2017 yılında İzmir’de küçük imalathane kurduk. Burada çeşitli işletmelere satış yaparak işlerimize başladık. Sonrasında İbrahim Tatlıses’in yanına giderek, kendisiyle görüştük. İbrahim Tatlıses, yapmış olduğumuz katmere hayran kaldı. Katmerimizin beğenilmesinin ardından İbrahim Tatlıses’in ve kentte bulunan diğer işletmelere katmerlerimizi vermeye başladık. Bu şekilde adımızı İzmir’de duyurduk. Sonrasında kardeşim ile birlikte Buca ilçesinde küçük bir işletme açtık. Sosyal medya üzerinden yaptığımız duyuruların ardından kısa süre içerisinde insanlar akın akın işletmemize geldiler. İzmir’de belirli bir kesime hitap ediyorduk, Gaziantep bir Gastronomi kenti olduğu için buraya dönmeye karar verdik.”

İZMİR’E KATMER KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRETTİK

Biz daha öncesinde İzmir’de Antepli Katmerci Dayı ismi ile hizmet veriyorduk. İzmir’de ilk gittiğimizde katmer kültürü hiç yoktu. Özellikle bizimle şehre gelen muska katmer, yaprak katmer, burma katmer, midye katmer İzmir’de bir ilk oldu. Katmer alanında farkımızı ortaya koyduk. Yine İzmir’de birçok ünlü restorana toptan ürün teslimi yapıyorduk. İzmir’deki bu uzun süreli deneyimlerimizi memleketimiz Gaziantep’e taşımak istedik. Gaziantep katmeri biliyor ancak katmere biz Katmerci Dayı işletmesi olarak farklı bir tat farklı bir lezzet ve görünüm getirdik.

16 FARKLI ÇEŞİT KATMER İLE HİZMET VERİYOR

16 farklı çeşit katmer ile hizmet verdiklerini söyleyen Katmerci Dayı Yöneticileri, “Katmer konusunda farklı lezzetler üzerine çalışmalar yaptık. Muska, Yaprak ve Burma Katmerin mucidi biziz. 16 katmer ürünümüzden 5’ini vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda diğer ürünlerimizi de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Burma, Yaprak ve Muska katmerlerimiz oldukça beğeni topluyor. İlk başladığımız zaman yalnızca iki kişi çalışıyorduk, şu anda 11kişi çalışıyoruz. Paket servisi hizmeti sunuyoruz.”

HİJYENDEN TAVİZ VERMİYOR

Hijyene önem verdiklerini söyleyen Katmerci Dayı Yöneticileri, “İşletmemizde hijyene büyük önem veriyoruz. Covid-19 Pandemisi nedeniyle bu hassasiyetimiz daha da arttı. İşletmemizde çalışan personelimizin ve müşterimizin sağlığını önemsiyoruz. Bu anlamda işletmemizde çalışan personellerimize düzenli olarak Covid-19 testi yaptırıyoruz.” Diğer katmercilerden kendilerini ayıran özellikleri anlatan Katmerci Dayı Yöneticileri, “Bizi diğer katmercilerden ayıran, yaptığımız üründür. Dışarıdan hiçbir ürün almadan, A’dan Z’ye tüm malzemeleri kendimizi yapıyoruz. Katmerde kullandığımız kaymağı dahil kendimiz yapıyoruz. Fıstığı da, yağı da farklıdır. Katmeri yediğiniz zaman şeker tadını almazsınız. Ustamızın bize öğütlediği gibi her şeyi ölçüsünde yapıyoruz.”

BİZİ TAKLİT EDENLER OLUYOR

Sözlerini sürdüren Katmerci Dayı Yöneticileri, “Bizi taklit edenler oluyor. Bizim kapımız herkese açık, lezzetimizi öğrenmek isteyen herkese öğretmeye hazırız. Bilmedeki noktalar varsa biz öğretmeye hazırız. Her şey paylaştıkça güzeldir. Gaziantep, bir Gastronomi kenti. Her yıl kentimizi milyonlarca insan ziyaret ediyor. Bu lezzetleri Gazianteplilere ve kentimize gelen yerli ve yabancı turistlere sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.