Hava Durumu

“Karar siyasi…”

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında STK'lar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler, 01 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi. Söz konusu uygulama bugün yapılacak olan Gaziantep Barosu seçimlerinin de iptal edilmesine neden oldu. Genelgeyi yorumlayan Gaziantep Barosu Yönetiminden, ‘Karar Siyasi’ tepkisi yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Karar siyasi…”

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri” ek konulu genelge gönderdi. Genelgede, “Sağlık Bakanlığının ilgi yazısı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkilerde göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenecek” ifadeleri yer aldı.

 “PANDEMİ YALNIZCA BAROLARI MI ETKİLİYOR”

Söz konusu genelge kapsamında bugün yapılması beklenen Gaziantep Barosu seçimleri, iptal edildi. İptale ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, “Baroların seçimleri ile ilgili süreçte bir karar bekliyorduk. Anayasa Mahkemesinin 1 Ekim tarihinde CHP Çoklu Baro Başvurusunu ret etmesi, İçişleri Bakanlığının bu kararı da bizleri haklı çıkardı. Siyaseti bilen herkes bunun hangi amaçla yapıldı. Önümüzdeki hafta AK Parti İlçe Kongreleri yapılacak. Alınan bu karar onları etkileyecek mi? Pandemi sadece Baroları mı etkiliyor?” diye sordu.

“SİYASİ KONGRELER DE ERTELENECEK Mİ?”

Gaziantep Barosu Başkan Adayı İskender Kahraman, “Genelge ile baro seçimlerini erteleyenleri Gaziantep ilinde haftaya yapılacak siyasi parti kongrelerinde göreceğiz. AYM kararının ardından bugünkü genelge hiç aklımıza başka bir şey getirmiyor. Yine genelge ile kanun önüne geçilmeye çalışıyor. Seçim kurullarının bunu göz önünde bulundurması yasal zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

“GENELGENİN HUKUKİ HÜKMÜ YOKTUR”

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Ömer Faruk Akan ise, “TBB Başkanı olan şahsın hukuka aykırı bir şekilde oturduğu koltukta biraz daha oturması adına genelgeyle seçim iptali! Açık yasa hükmü varken genelgenin hukuki bir hükmü yoktur” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.