Hava Durumu

Kar yağışı zulme dönüştü!

Kış kuraklığının yaşandığı Gaziantep’te uzun bir bekleyişin ardından yılın ilk kar yağışı gerçekleşti. Gece saatlerinde etkili olan yağışı sevindirirken, kent genelinde yaşanan sorunlar isyan ettirdi. Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin ana arter yollarla sınırlı kalan karla mücadelesi nedeniyle insanlar işlerine ulaşmakta güçlüklerle karşılaşırken, etkili olan kar yağışı nedeniyle kimi uçak seferlerinde aksama meydana geldi. Yoğun kar yağışı sonucu ağaçların iletim hatları üzerine devrilmesi nedeniyle ise pek çok bölgede elektrik kesintileri yaşandı. 12 saatten uzun kesintiler nedeniyle evler buz kesti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kar yağışı zulme dönüştü!

Kuraklık sorunu ile karşı karşıya kalan Gaziantep’te, yağışsız geçen uzun bir dönemin ardından nihayet yağışlar başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuru ile kentte yoğun kar yağışı yaşanacağı bilgisi paylaşıldı. Kentte sevince neden olan haberin ardından etkili olan kar yağışı sonrası kentte hayat durma noktasına geldi.

KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ!

Etkili olan kar yağışı sonrası kent genelinde Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyeleri tarafından ana arter bölgelerde tuzlama çalışmaları ve kar küreme çalışmaları yapıldı. Ana arter olamayan noktalarda ise etkin çalışmaların yürütülmemesi nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Kentin en yüksek ve yoğun nüfuslu noktalarından olan Beykent Bölgesi’nde yürütülen çalışmaların yetersizliği vatandaşları mağdur etti. Bölgenin yüksek olması nedeniyle hemen her kış yaşanan manzaraya karşı Şehitkamil İlçe Belediyesi’nin yeterli önlemleri almadığı görüldü.

SOĞUK HAVADA BEKLEDİLER!

Ana arter dışında kalan bölümlerde tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılmaması nedeniyle otobüs seferleri aksadı. İşlerine gitmek isteyen vatandaşlar ise dakikalarca yürüyerek, otobüslerin geçebileceği noktalarda beklemek zorunda kaldı.  Şehitkamil Belediyesine sosyal medya hesapları üzerinden bildirilen durum ise, “Ana arterlerde kapalı olan yolumuz yok.  Ekiplerimiz kar yağmaya başladığı ilk andan itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” cevabı verildi.

UÇAK SEFERLERİ AKSADI…

Kar yağışı nedeniyle yaşanan sorunlar bununla sınırlı kalmadı. Gaziantep'ten farklı şehirlere gitmek için geçtiğimiz gün sabah erken saatlerde Gaziantep Havaalanına giden vatandaşlar, uçak seferlerinin kar nedeniyle rötar yaptığını öğrendiler. Sabah saat 06.00 ve 06.25'te kalkması planlanan uçaklar, yoğun kar yağışı sebebiyle uçak kanatlarının ve bazı bölümlerinin havaalanı yer hizmetlerinin temizleme aşamasında yetersiz kalması sebebiyle kalkmadı. Uçak içindeki yolcular yaklaşık 3 buçuk saat mahsur kaldıkları uçağın içinde yaşanan bu duruma tepki gösterilerken bazı yolcular ise inmek istedi. Uçak seferinin 3,5 saatlik aranın ardından gerçekleştirildiği öğrenildi.

KIŞ GÜNÜ ELEKTRİKLER KESİLDİ

Kar yağışının bir diğer olumsuz etkisi ise kent genelinde ve Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen elektrik kesintiler oldu. 12 saatten daha uzun bir zaman alan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar evlerinde donma tehlikesi yaşadılar.

12 SAAT KESİNTİ Mİ OLUR?

Yaşanan bu uzun süreli elektrik kesintisine isyan eden vatandaşlar, "Elektrik kesintisi nedeni ile hiç bir ev ısınamadı, yavrularımız ısınamadı, Gaziantep karanlıkta ve soğukta kaldı. Bu soğuk olumsuz hava şartlarında 12 saat kesinti mi olur? Yeter artık sabrımız taşıyor. Yetkililerin buna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. En ufak bir yağmur yağdığında elektrikler kesiliyor. Kar yağdı saatlerce elektriksiz oturuyoruz” diye konuştular.

Öte yandan uzaktan eğitime evlerinden devam eden öğrenciler sabah saatlerinde online eğitim için uyandıklarında elektriklerinin olmadığını fark edince derse katılım sağlayamadılar. Bu duruma veliler ve öğrenciler isyan ettiler.

VALİ GÜL’DEN KESİNTİ AÇIKLAMASI

Kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu. Yaşanan kar yağışının etkisi ile ağaçların devrildiğini anlatan Vali Gül, “Sevgili hemşerilerim, Soğuk kış günlerinde elektrik kesintisinin yol açtığı sıkıntıları tahmin ediyorum ve üzüntünüzü anlıyorum. İlgili elektrik şirketine sorduğumuzda kesinti sebebinin yaklaşık 20 yerde iletim hatlarının üzerine devrilen ağaçlardan kaynaklandığını söylediler” ifadelerini kullandı.

Yaşanan tüm olumsuzluklar sonrası, kentte etkili kar yağışı vatandaşlar için çileye dönüştü.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.