Hava Durumu

“Kapalı durak istiyoruz”

Zaman zaman toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun süre durakta bekleyen vatandaşlar, durakların daha uygun bir şekle kavuşturulmasını istiyor. Çoğu noktada durakların bir tabela ile belirlendiğini otobüs durakların, kışın yağmurdan, yazın ise sıcaktan korumadığını belirten vatandaşlar, kapalı duraklar yapılmasını istiyor

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kapalı durak istiyoruz”

Suriyeli misafirlerle beraber yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin yaşadığı kentte ulaşım sorunlarına çare bulunamıyor. Trafik yoğunluğunu ve otobüslerin yeterli olmadığını dile getiren vatandaşlar bu seferde saatlerce bekledikleri otobüs duraklarından şikâyetçi oldu. Günümüzde kullanılan teknolojilerle donatılmış durakların olmadığından yakınan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber otobüs bekledikleri durakların sayısının yeterli olmadığını ve güneşin altında saatlerce otobüs beklediklerini dile getirdiler.

 “Gaziantep’e Yakışmıyor”

Faruk Koca, “ Ben her gün işe gitmek için ulaşımımı otobüsle sağlamaktayım. Sabah saatlerinde ve mesai bitiş saatlerinde toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluktan şikâyetçiyim. Vatandaşlar her gün işlerine ve ya okullarına ulaşabilmek için toplu taşıma araçlarında izdiham yaşıyor. Her gün saatlerce otobüs bekliyoruz. Özel halk otobüsleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları için yapmış olduğu duraklar yeterli gelmiyor. Durakların sayısı az olduğundan dolayı duraklara yığılan vatandaşlar otobüse binmek için üst üste çıkıyor. Duraklarda yaşanan yoğunluktan dolayı güneşin altın durağın yeterli olmadığı yerlerde otobüs bekliyoruz. Yurtdışında ve şehir dışında ki birçok yerde son teknolojiyle üretilmiş klimalı duraklar bulunuyor. Vatandaş otobüs beklerken mağdur edilmiyor. Fakat Sanayi kenti, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Gaziantep’e bunun gibi sorumlar yakışmıyor” diye konuştu.

“Duraklar Trafik Kazalarına Karşı Korumasız”

Sevgi Özarslan, “Otobüs durakları vatandaşlarımıza yeterli gelmiyor. Toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk haliyle vatandaşı duraklara taşırıyor. Bu da yetmezmiş gibi çoğu zaman otobüsler duraklarda fazla durmayarak, vatandaşı almadan ve ya hiç durağa uğramadan geçip giderek bizi mağdur ediyor. Gaziantep büyük bir şehir, nüfusun hızlı artışından ve yaşanan yoğunluktan dolayı gerekli olan tedbirler alınmıyor. Duraklarda da güvenlik tedbirleri alınmadı. Her yeri camlarla kaplı olan duraklar bizi güneşten koruyamıyor. Diğer şehirler de uygulanan USB kablosuyla telefonlarımızı şarj yapabildiğimiz, engellilerin elektrikli sandalyelerini şarj edebileceği ve olası otobüs kazalarına karşı vatandaşı koruyan duraklardan eser yok. İstanbul’da yakın zamanlar da bir otobüsün freni boşalarak durakta bekleyen insanların arasına girmişti. O kaza da çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve birçok kişide yaralandı. Bu gibi olayların yaşanmasına rağmen sadece demir bir direk ve üzerindeki tabelaya yazılan durak yazısıyla hiçbir trafik kazasına karşı vatandaşı koruyamayan sayısız durak var. Belediyemiz bunun önüne geçmeli” diyerek sözlerine son verdi.

“Vatandaş Mağdur Oluyor”

Hakan Taşdelen, “ Ben şehir dışından geldim. Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde hasta olan akrabamızı ziyarete gelmiştim. Otogardan toplu taşıma aracına binerek buraya geldim. Ailemle beraber otobüs durağında beklememize rağmen bizi otobüs almayarak yoluna devam etti. Durması için yaptığım uyarılara aldırış etmeden bizi orada mağdur etti. Hastanenin yanına geldiğimdeyse otobüs duraklarında oturan teyzeler ve güneş altında ayakta bekleyen amcalar gördüm. Duraklar çok kalabalık ve otobüsler dolmuş bir şekilde seyir ediyorlar. Çoğu otobüs ağzına kadar dolduğu için vatandaşı almadan ve durakta durmadan devam ediyor. Vatandaş evlerine gidebilmek için burada saatlerce otobüs bekliyorlar. Vatandaşa gereken değer verilmiyor” dedi.

“Engelliler Çok Zorlanıyor”

Murat Yılan “ Gaziantep’te bulunan otobüs durakları günümüz teknolojilerine göre uygun değil. Gaziantep çok hızlı bir şekilde büyüyen bir şehirdir. Nüfus yoğunluğundan dolayı birçok sorun yaşanıyor. Trafik yoğunluğu, otobüslerde yaşanan yoğunluk ve duraklardaki yoğunluk vatandaşı mağdur ediyor. Ben elektrikli sandalyeyle otobüse binmekte zorlanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları dışında özel halk otobüsleri çok kalabalık oluyor. Otobüsler çok kalabalık olduğundan otobüslere binemiyorum. Vatandaş otobüs duraklarına yığılıyor. Bizim binmemiz için hiçbir öncelik sağlanmıyor. Gereken denetimler yapılmalı ve vatandaş mağdur edilmemeli” açıklamalarında bulundu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.