Hava Durumu

“Kanserden değil, geç kalmaktan korkun”

Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi, 15 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Günü kapsamında Primemall AVM’de stant açtı. Açılan stantta Özel Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, kadınları meme sağlığı ve meme kanseri konularında bilgilendirdi. Merinosspor ve ALG Sporlu kadın oyuncular da meme kanserine karşı oluşturulan farkındalığa destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kanserden değil, geç kalmaktan korkun”

15 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Günü dolayısıyla Gaziantep Defa Life Hastanesi, Primemall AVM’de stant açtı. Açılan stantta Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, kadınları meme sağlığı ve meme kanseri konusunda bilgilendirdi. Çalışmalara Özel Defa Life Hastanesi’nin sağlık sponsoru olduğu Merinosspor Kadın Voleybol Takımı Oyuncuları ve ALG Spor Kadın Futbol Takımı oyuncuları da destek verirken, etkinliklerde kadınlara meme sağlığı konusunda bilgiler verdi, erken teşhisin önemini anlatıldı..

“HER 100 KADINDAN 7’SİNDE GÖRÜLÜYOR”

Meme Sağlığı ve Meme Kanseri konusunda açıklamalarda bulunan Özel Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, “1- 31 Ekim tarihleri Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak belirlendi. Öncelik Meme Kanseri olsa da meme ile ilgili birçok hastalık bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı erken tanı ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Dünya genelinde insanların en çok korktuğu konu Meme Kanseri oluyor. Her 100 kadından 7’sinde görülen bu kanser türü, en sık görülen ölüm sebeplerinden bir tanesi. Bundan dolayı, ‘Meme Kanseri olmaktan değil de geç tedavi olmaktan korkun’  konusunun altını çizmek için 1-31 Ekim tarihleri arası Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak ilan edilmiş.  Bu süreçte biz de halkımızın farkındalığını, bilgisini artıracak, sosyal etkinliklerde bulunuyoruz” dedi.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Erken teşhisin önemine değinen Üstünsoy, “Meme Kanserine yakalanan hastaların tamamına yakını erken teşhis edilmesi halinde tedavi edilebiliyor. Erken teşhis edilen Meme Kanserlerinde, Meme Koruyucu Cerrahi ile ameliyatlar yapılabiliyor. Bunun dışında Meme Kanserinden değil geç kalmaktan korkun” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.