Hava Durumu

Kanlı iskele satılıyor

Akkent Camii inşaatında bulunan ve Korkut Küçükcan’ın hayatına mal olan ahşap iskelenin satışı için Şahinbey Belediyesi ihaleye çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2020 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kanlı iskele satılıyor

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen ve yıllardan bu yana atıl vaziyette bulunan Akkent Camii inşaatında ihmaller zinciri sonucu meydana gelen ahşap iskele kazasında inşaat mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirmişti. Küçükcan’ın ölümü Gaziantep’te yoğun tartışmalara, tepkilere neden olurken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Akkent Camii inşaatında bulunan ve Korkut Küçükcan’ın hayatına mal olan ahşap iskelenin satışı için Şahinbey Belediyesi ihaleye çıkıyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan ilana göre, Akkent Camii’nde bulunan ve Küçükcan’ın hayatına mal olan ahşap iskele, 29 Ocak Çarşamba Günü Şahinbey Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak olan ihalede 210 bin TL muhammen bedel ile satışa sunulacak.

Yapımına 2012 yılında başlanan ancak yüklenici firmanın işi bırakması sonucu Şahinbey Belediyesi’ne devredilen Türkiye’nin ikinci büyük olması beklenen Akken Camii inşaatı 7 yıldan bu yana atıl vaziyette bulunuyordu. Projesi, yapı ruhsatı bulunmayan inşaat alanında yönetmeliklere göre çelik iskele kurulması gerekirken ahşap iskele kurulmuştu.  Camii inşaatının devam etmesi için başlatılan güçlendirme çalışmaları kapsamında İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, camii inşaatında incelemede bulunmak üzere bölgeye gitmişti.

KÜÇÜKCAN HAYATINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz yıl 14 Kasım günü Akkent Camii inşaatında bulunan ahşap iskelenin  çökmesi sonucu İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, göçük altında kalmıştı. Göçük  altında kalan Küçükcan’ın kurtarılması için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları 34 saat sürmüş, bu süreçte teknik eksikler ve arama-kurtarma faaliyetlerinin yürütülmesinde yaşanan koordinasyonsuzluk nedeniyle yoğun tartışmalar yaşanmıştı. Küçükcan’ı arama çalışmalarına kalıpçı ustalarının dahil edilmesi ile 34 saatlik arama çalışmalarının ardından Küçükcan, ölü olarak bulunmuştu. İhmaller zinciri sonucu yaşamanı yitiren Küçükcan ve Akkent Camii’nin durumu Gaziantep’te tartışmalara neden olmuştu.

“MÜHENDİSLİK ÜRÜNÜ DEĞİL”

Küçükcan’ın vefatının ardından başlayan tartışmalar sonunda camii inşaatıyla ilgili birçok ihmalin olduğu ve bu ihmaller sonucunda Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktığı. Camii inşaat alanında incelemelerde bulunan TMMOB heyeti tarafından hazırlanan raporda, caminin yapı ruhsatı ve projesinin olmadığı ifade edildi. Ayrıca raporda, “Camii inşaatı mühendislik ürünü değil” ifadelerine yer verilerek, camii inşaatının durumu gözler önüne serildi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ AHŞAP İSKELE İÇİN İHALEYE ÇIKIYOR

Gaziantep Milletvekilleri tarafından TBMM gündemine taşınan, STK’ların suç duyurusunda bulunduğu Akkent Camii inşaatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Akkent Camii inşaatında bulunan ahşap iskelenin satışı için Şahinbey Belediyesi 29 Ocak 2019 tarihinde ihale yapacak. Geçtiğimiz hafta, “ŞAHİNBEY İLÇESİ BELEDİYESİNE AİT AHŞAP KALIP İSKELESİNİN SATIŞI İLE İLGİLİ İHALE ŞARTNAMESİ” adıyla ihale ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilanda ihale konusu , “Belediyemize ait Akkent Mahallesinde bulunan Akkent Cami içerisindeki aşağıda bilgileri verilen istif haldeki ahşap kalıp iskelesinin satış ihalesidir” olarak belirtildi.

MUHAMMEN BEDEL 210 BİN TL

İhale konusu taşınır mallar, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/c Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü İhale yoluyla yapılacak satışta, ahşap iskele için muhammen bedel 210 bin TL olarak belirlendi. Söz konusu ihaleye katılmak isteyen firmalar, 6 bin 300 TL geçici teminat yatıracak. 29 Ocak Çarşamba Günü saat 13.45’te Şahinbey Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonu tarafından yapılacak olan ihale için 28 Ocak Salı Günü mesai bitimine kadar firmaların başvuruda bulunacak.

İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybetmesine neden olan ahşap iskelenin ihale yoluyla satılacak olması ilerleyen günlerde kent genelinde tartışılması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.