Hava Durumu

Kamu binaları ne kadar güvenli?

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep için Deprem Master Planı hazırlanmış, planın hayata geçirilmesi konusunda İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi yoğun çaba göstermişti. Aradan geçen iki yıllık sürenin ardından Deprem Master Protokolü imzalandı. Eylül ayında yapılan protokolün ardından Gaziantep Valisi Davut Gül’ün kentte bulunan kamu binalarının risk analizinin yapılması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Vali Gül’ün talimatları ile başlayan çalışmalarda kentte bulunan kamu binalarının ne kadar güvenli olduğu sorusu yanıt bulacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2020 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2020 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kamu binaları ne kadar güvenli?

Gaziantep’te bulunan kamu yapıları ve yerleşim yerlerinin olası bir doğal afet durumunda ne kadar güvenli olduğu sorusu yıllardır tartışılıyor. Çarpık kentleşmenin etkili olduğu Gaziantep’te, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinin girişimleri ile Deprem Master Planı hazırlanmıştı. Söz konusu planın hayata geçirilmesi konusunda yapılan çalışmalar karşılık buldu.

PROTOKOL İMZALANDI

Gaziantep Deprem Master Planı Protokolü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Davut Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve protokolün katılımı ile imzalanmıştı.

İKİ AYDA TAMAMLANACAK

Söz konusu protokolün ardından Gaziantep Valiliği harekete geçti. Vali Gül’ün direktifleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentte bulunan kamu binalarının risk analizi yapılmaya başlandı. İki ayda tamamlanması hedeflenen çalışmaların durumu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme geldi.

“50 KİŞİLİK EKİBE İHTİYAÇ VAR”

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün direktifleri doğrultusunda kamu binalarının risk analizini yapmaya başladıklarını belirtti. Alan, “Olası afetlere karşı kamu binalarının risk analizini yapmak üzere Sayın Valimizin talimatı doğrultusunda çalışmalara başladık. Ancak ilimizdeki kamu binalarının sayısı dikkate alındığında yaklaşık 40-50 kişilik ekibe ihtiyaç duyulmakta.”

TEKNİK ELEMAN SAYISI YETERSİZ

Açıklamalarını sürdüren Alan, “Konuyla ilgili tüm kurumlara inşaat mühendisi ve mimar arkadaşlarımızın görevlendirmeleri hususunda yazı yazdık. Kamu kurumlarının adres, ada, parsel bilgilerinin de tarafımıza gönderilmesini arz ettik. Kurum amirlerimizden bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Teknik eleman sayısını dikkate aldığımızda kamu binalarının tamamının analizini 2 ayda yapmamız mümkün değil. Kamu kurumlarındaki teknik elemanlarla bu süreci yürütmek isteriz” diye konuştu.

Vali Gül’ün talimatları doğrultusunda başlanan çalışmalar sonunda Gaziantep’te bulunan kamu binalarının ne kadar güvenli olduğu soruşu yanıt bulacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.