Hava Durumu

Kaleye giriş 10 lira...

Gaziantep Kalesi içerisinde bulunan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veriyor. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Gaziantep Kalesi’ne giriş ücretlerine zam geldi. Geçtiğimiz yıllarda cüzi bir giriş ücreti vatandaşlardan talep edilirken, kaleye giriş ücreti yetişkinler için 10 TL olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kaleye giriş 10 lira...

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep’te bulunan Gaziantep Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezinde bulunan Gaziantep Kalesi’ni kentin en çok ilgi gören tarihi noktası olarak göze çarpıyor. Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği içerisinde Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi’nin de yer aldığı Gaziantep Kalesi’ne giriş ücretine artış yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda cüzi bir giriş ücreti talep edilen Gaziantep Kalesi’nde bu yıl giriş ücretleri arttı. Yetişkinler için 10 TL olarak belirlenen Gaziantep Kalesi’ne giriş ücretleri dikkat çekti. Gaziantep Kalesi’ni öğrenciler ise ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorlar.

GAZİANTEP SAVUNMASI VE KAHRAMANLIK PANORAMASI MÜZESİ HAKKINDA

Gaziantep Kalesi içerisinde yer alan galeride Antep halkının düşman işgaline direniş öyküsü anlatılmaktadır. 2008 yılında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Savaşı’nda kahramanca verilen mücadelenin anlatıldığı “Kahramanlık Panorama Müzesi” olarak hizmete açılmıştır. 10 ay 9 gün süren işgalde, kahramanca şehrini savunan Gaziantep halkının bu destansı zaferi görkemli Gaziantep Kalesi’nin gizemli galerisinde ziyaretçilere sunulmaktadır. Antep savunması ve kurtuluşuna ilişkin olarak gerekli tarihsel literatür çalışmaları tamamlanarak, Antep Savunmasının teşkilat yapısı, cepheler ve abide şahsiyetlerin kronolojik olarak resimler, rölyefler, heykeller, sunumlar ve maketlerle anlatılmaktadır.

Y.ANKAY

**

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.