Hava Durumu

“İyi düşünülmeli”

Gaziantep’in yöresel lezzeti ve önemli tarım ürünlerinden olan Antep Fıstığının Çin’e ihraç edilmesi için önemli adımlar atıldı. Antep Fıstığı ihracatı konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Bizim olan bir ürünü stratejik bir değere çevirmeden ihraç edersek, biz yalnızca tarım ürünü ihraç etmiş oluruz. Biz onu Gastronomi değerinin içerisinde değerlendirirsek, şehrimize daha fazla katma değer sağlamış oluruz. Bu nedenle iyi düşünülmeli” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2019 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2019 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İyi düşünülmeli”

Antep Fıstığının Çin’e ihraç edilmesi konusunda atılan adımlar sonuç verdi. Gaziantep’ten antep Fıstığı başta olmak üzere kayısı, fındık, kuru incir, kuru üzüm ve kuru dut ithalatı talebinde bulunan Cofco Sundry yetkilileri ürünleri incelediler. Çin Heyeti’nin Gaziantep’e gelmesi ile ilgili olarak Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, açıklamalarda bulundu. Antep Fıstığı hasadının bu yıl az olduğunu belirten Koçer, ürünün az olduğu bir dönemde yapılacak ihracat konusunda iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi. Koçer, “Antep Fıstığı’nın ilk hasadı başladı. Hayırlı bereketli olsun. Bu yıl mahsul az görünüyor. Hal böyle iken Çin’e Antep Fıstığı ihracatını 50 kere düşünmek gerekiyor. Antep Fıstığı bizim stratejik bir ürünümüzdür. Bize gerekli olan ürün önce bizim için gereklidir, başkasına  gerekli değildir. Ağacı geç yetişir, miktarı ancak şehrimize yeter. Dolayısıyla bizim Antep Fıstığı ihracatını yapmamız için iyice düşünmemiz gerekir. Bizim en stratejik ürünümüz baklavadır. Baklava hem ulusal bir ürün hem de Gaziantep’in yüzünü ağartan bir üründür. Dolayısıyla kendi tatlımıza, kentimiz için önemli olan bir ürünün ana maddesi olan fıstığı, mahsulünde az olduğu bir dönemde Çin’e ihraç etmek için iyi düşünülmesi gerekiyor.”

“YALNIZCA TARIM ÜRÜNÜ İHRAÇ ETMİŞ OLURUZ”

“Gaziantep Milletvekili olarak düşüncelerimi paylaştım ve bir uyarıda bulundum. Konunun tarafları vardır, onlarda bu konuda görüşlerini belirtirler. Ben kendi şehrimin bu değerini, stratejik değerine sahip çıkmak istedim. Bizim olan bir ürünü stratejik bir değere çevirmeden ihraç edersek, biz yalnızca tarım ürünü ihraç etmiş oluruz. Biz onu Gastronomi değerinin içerisinde değerlendirirsek, şehrimize daha fazla katma değer sağlamış oluruz.”

“ ANTEP FISTIKLI ÜRÜNLER KATMA DEĞERİMİZDİR”

Sözlerini sürdüren Koçer, “Antep Fıstığını bir tarım ürünü olarak değil katma değeri bizde kalacak endüstriyel bir ürün olarak satmak önemli. AB ve Türkiye’de coğrafi tescilli olan Baklava’nın içinde yer alan Antep Fıstığı, Gaziantep’in ve Türkiye’nin tanıtımına katkısı olan bir katma değerdir ve daha nice Antep Fıstıklı ürünlerimiz gastronomi değerlerimizdir. Bu nedenle iyi düşünülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.