Hava Durumu

İstismara destek olmayın!

Son yıllarda Gaziantep’te dilenen ve mendil satan çocukların sayısında bir hayli artış yaşandı. Trafik ışıkları başta olmak üzere kentin işlek noktasında dilenen ya da mendil satan çocuklara rastlamak mümkün oluyor. Kentin kanayan yarası haline gelen soruna karşı Gaziantep Valiliği harekete geçti. Çocuk İşçiliği ve Dilenciliği ile mücadele başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İstismara destek olmayın!

Gaziantep’te dilenen, mendil satan çocuklarla ilgili sorun her geçen gün artıyor. Kentte yaşanan soruna ilişkin Gaziantep Valiliği harekete geçti. Dilencilikle Mücadele Eylem Planı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

DİLENEN ÇOCUKLARIN DURUMU MASAYA YATIRILDI

Geçtiğimiz gün Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül,  sokakta dilenen ve mendil satan çocuklara verilecek paraların istismarın devamına teşvik olacağını söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZI DİLENİRKEN GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Çocuklarımızı korumanın en önemli yolu onları sokağın tehlikesinden korumaktır. Dilenen/mendil satanlara vereceğiniz para istismarın devamına teşvik olacaktır. 8.Sınıfı tamamlamış çocuklar çıraklık eğitim merkezine kayıt olduğunda asgari ücretin 1/3’ü oranında harçlık verilir. Çocuklarımızı dilenirken, çalışırken değil okul sıralarında görmek istiyoruz. Çocuk İşçiliği ve dilencilikle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.