Hava Durumu

“İstihdamın devamlılığı sağlanacak”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Salgında istihdamın devamını sağlayacak kararların yürürlükte olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İstihdamın devamlılığı sağlanacak”

Pandemi döneminde istihdamın korunması için Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınmıştı. Söz konusu uygulama kapsamında istihdamın devamlılığı için işverenlere verilen desteklerin Haziran 2021 tarihine kadar uzatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yetki verilmişti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, istihdamın devamlılığı için alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaştı.

“TEKRAR BAŞVURU YAPABİLECEKLER”

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının 1 Aralık tarihi itibariyle başladığını ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Koronavirüs nedeniyle, 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren kısa çalışma başvuruları başladı. 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneği başvurusu yapmayanlar 31 Aralık 2020’ye kadar tekrar başvuru yapabilecek.”

“3 AY SÜREYLE FAYDALANABİLECEKLER”

Açıklamalarını sürdüren Koçer, “Daha önce kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerlerimiz ilave işçileri, için İŞKUR’a başvuruda bulunabilecek. İlk defa başvuruda bulunulan işçiler, 1 Aralık 2020’den sonra 3 ay süre ile Kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak.”

GAZİANTEP’TE 293 MİLYON TL KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ YAPILDI

Gaziantep’e ilişkin verileri paylaşan Koçer, “Kasım ayı sonu itibariyle Gaziantep’te 7 bin 16 işyerimizin 68 bin 851 çalışanı için kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır. Bu güne kadar Gaziantep’te Kısa çalışma ödeneği olarak 293 milyon 147 bin 402 TL ödeme gerçekleşmiştir” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.