Hava Durumu

“İstihdam 210 bine yükseldi”

Gaziantep’te 5.Organize Sanayi Bölgesi’nde açılışı yapılan 300 fabrika ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2018-2020 yılları arasında 806 firmanın Sanayi Sicil Belgesi aldığını, İmalat Sanayinde verilen Yatırım Teşvikleri için 357 belge düzenlendiği açıklandı. Açıklamada ayrıca, 2018 yılında 330 milyon KWH olan elektrik tüketiminin 435 milyon KHW’ye, 165 bin olan istihdamın ise 210 bine yükseldiği bilgisi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2020 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İstihdam 210 bine yükseldi”

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gaziantep 5.OSB’de 300 fabrikanın resmi açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu açılış, sehven yapılan bir yanlışlık nedeniyle Türkiye gündemine düştü. Tartışmaların odağı olan açılış ile ilgili Gaziantep OSB Başkanlığında basın toplantısı düzenlenmiş konu açıklığa kavuşturulmuştu. Gelinen süreçte tartışmaların devam etmesi üzerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konuya ilişkin resmi veriler paylaşıldı.

İSTİHDAM ARTTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2018-2020 yılları arasında 806 firmanın Sanayi Sicil Belgesi aldığını, İmalat Sanayinde verilen Yatırım Teşvikleri için 357 belge düzenlendiği açıklandı. Açıklamada ayrıca, 2018 yılında 330 milyon KWH olan elektrik tüketiminin 435 milyon KHW’ye, 165 bin olan istihdamın ise 210 bine yükseldiği bilgisi verildi.

“GAZİANTEP OSB’NİN KAPILARI AÇIK”

Açıklamaları değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Gaziantepli müteşebbislerle gurur duyuyoruz. Resmi açılışını yaptığımız 300 üretim tesisi ülkemize hayırlı olsun. Türk sanayisinin gücünü yerinde görmek isteyenlere Gaziantep OSB'nin kapıları açık. Sehven yazılmış bir isimden koparılan yaygara yeni yatırımları gölgeleyemez” ifadelerini kullandı.

“BU BAŞARI TESADÜF OLABİLİR Mİ?”

Bakanlık verilerini paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu başarı tesadüf olabilir mi? Birlikte başardık. Müteşebbis ruh, çalışkan insanlar, huzurlu ve güvenli şehir, uygun yatırım ortamı, nasip” dedi.

“YARIN DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamalarda bulunan  Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım ise, “Biz Gaziantep'i hep Buğday Başağına benzetiriz. Bir ver, beş al… Gaziantep geçmişte olduğu gibi, bugün olduğu gibi yarın da çalışmaya üretmeye devam edecek. Bizim başımız ancak başak dolu olduğu için eğilir, hiçbir şey bizi durduramaz” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.