Hava Durumu

“İşletmelerin devamlılığı sağlanmalı”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Koronavirüs Salgınına karşı Hükümet tarafından alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınan tedbirlerin sağlık için gerekli olduğunu ifade eden Yıldırım, işyerlerini kapatmak, faaliyetlerini kısıtlamak zorunda kalan işletmelere, kira desteği, nakit işletme desteği, uygun maliyetli kredi ve vergi ötelemesi gibi desteklerin sunulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İşletmelerin devamlılığı sağlanmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısının ardından Koronavirüs Salgınına karşı alınan yeni tedbirler kamuoyuna duyuruldu. Kararlar arasında pek çok sektörden işletmelerin faaliyetlerinin geçici olarak sonlandırılması ve kısıtlanması kararı alındı. Kararı değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, bu süreçte işletmelerin zarar görmemesi için bir takım desteklerin gündeme alınması gerektiğini belirtti.

“OLUMSUZ SONUÇLAR GİDERİLMELİ”

Açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Covid­-19 salgınının oluşturduğu riski yönetmek ve hastalığın yayılım hızını kontrol etmek amacıyla alınan tedbir kararlarının gerekliliğini ve önemini anlıyoruz.  Ancak alınan önlemlerin, mevcut durumun sonlanmasının ardından yaratabileceği olumsuzluklara zemin oluşturmasını önlemek için işyerlerini kapatmak, faaliyetlerini kısıtlamak zorunda kalan işletmelerimiz başta olmak üzere bir takım aksiyonlar alınması gerekmektedir.”

“İŞLETMELERE DESTEK VERİLMELİ”

İşletmelerin ayakta kalabilmesi için desteklerin şart olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bu işletmelerimizin; kira desteği, nakit işletme desteği, uygun maliyetli kredi ve de vergi ötelemesi gibi uygulamalarla ticari hayattaki varlıklarının devamlılığı sağlanmalıdır. Aksi takdirde çarpan etkisiyle diğer sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerimizin de bu durumdan olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.