Hava Durumu

İşçilerin şifreleri mi isteniyor?

DİSK/Tekstil Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Güven Boya Firması’nda çalışan işçilerin anayasal haklarının ayaklar altına alındığını, işçilerin e-devlet şifrelerini verilmeye zorlandığını iddia etti. Türkmen, firma hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2020 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İşçilerin şifreleri mi isteniyor?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Güven Boya Firması’nda çalışan işçilerin anayasal haklarının çiğnendiği iddia edildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DİSK/Tekstil Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, işçilerden e-devlet şifrelerinin zorla alındığını söyledi. Türkmen, “Patronları demokrat ve solcu geçinen Gaziantep Güven Boya'da işçilerin yasal ve anayasal hakları ayak altına alınıyor. Sendikaya üye olmalarını engellemek için işçiler e-devlet şifrelerini veremeye zorlanıyor. Sendikadan istifa için işçilerin ailelerine kadar tehdit ediliyor.”

“BAŞKA YOL KALMADI”

“İşçilerin Anaya ve yasalarla tanınmış sendikalı olma hakkını tanımayan Güven Boya yönetimi, baskı, tehdit, mobbing gibi yöntemlerle de yetinmiyor. Sendikamızdan istifa etmeyen işçilerin evlerine gidip ailelerine baskı yapıyor, fabrikadaki yakınlarını işten atmakla tehdit  ediyorlar. Aylardır bütün uyarılarımıza ve görüşmelerimize rağmen, Güven Boya İplik Fabrika Yönetiminin bu işçi ve sendika düşmanlığı artarak devam etti. İşçilere ve sendikamıza karşı bu yasa-hukuk tanımayan düşmanlığa karşı bize de artık kavgadan, direnişten, mücadeleden başka yol kalmadı.

Artık söz bitti, sıra eylemde. Gaziantep Güven Boya yönetiminin işlediği suçlara, işçi ve sendika düşmanlığına dur demek için eylemlerimizi başlatıyoruz. 7 Eylül Pazartesi Günü Adliye önünde suç duyurusunda bulunarak basın açıklamasında bulunacağız” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.