Hava Durumu

“İşçilerin payına yoksulluk düşüyor”

Gaziantep ihracatında rekorlar kırılırken, üretimde emek veren işçiler bu büyümeden paylarını alamıyorlar. Asgari Ücrete yapılan zam ve Gaziantep sanayisinde çalışan emekçilerin sorunlarını anlatan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Türkmen, ihracatta büyümeye rağmen işçilerin payına yoksulluk düştüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İşçilerin payına yoksulluk düşüyor”

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Türkmen, emekçilerin sorunlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Türkmen, “Asgari Ücrete yapılan zammın ardından işçi arkadaşlarımız gelen zammı nasıl harcayacaklarını düşünüyorlar. Kimi arkadaşlarımız yeni üretilen yerli otomobilden sipariş etmeyi düşünüyorlar, kimi arkadaşlarımız ise yatırım yapmayı planlıyorlar! Harca harca bitmez zam ile ne yapacaklarını arkadaşlarımız bilmez haldeler! İşin ironisi bir tarafa yapılan zam ve Hükümet adına yapılan açıklamalar; aslında hükümetin işçilerin yaşamına, hayatına ne kadar yabancı olduklarını gösterdi. Bu bizler için şaşırtıcı değil, hükümetin sermayenin çıkarlarına yönelik politikalar uyguladığını biliyoruz. Ekonomik krizin derinleştiği ve insanların yoksulluk, işsizlik nedeniyle çaresizlik içerisinde yaşadığı, geçinemeyen insanların çaresizlikten intihar ettiği bir dönemde hükümetin asgari ücret zammı, işçilerin durumunun umursanmadığını göstermiş oldu.”

JEST, PATRONLARA YAPILDI

Zamma ilişkin sözlerini sürdüren Türkmen, “Yapılan zam karşısında emekçilerin yapması gerekenler var. Ya örgütlenerek haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız ya da çaresizliğe sürükleneceğiz. Emekçilere çağrımız, geleceklerini, yaşamlarını, çocuklarının geleceklerini bu kişilerin insafına bırakmamalarıdır. Asgari Ücret zammından önce Cumhurbaşkanı jest yapmaktan bahsetmişti ancak asıl jestin patronlara yapıldığını görmüş olduk. İşçi ve emekçiler bu durumdayken, bir avuç kişinin nasıl zengin olduğunu hepimiz görüyoruz. İşçi ve emekçilerin kurtuluşlarının kendi ellerinde olduğunu bilmeleri gerekiyor.”

“İŞÇİLER DAHA DA YOKSULLAŞTI”

Sözlerini sürdüren Türkmen,  “Gaziantep büyük bir işçi ve sanayi kenti. 2019’un sonunda odalar açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda Gaziantep’in üretimde nasıl rekorlar kırdığı, Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat rakamları ile yılı tamamladıkları açıklandı. Gaziantepli sanayiciler daha da büyüdü, daha çok ihracat yaptılar. Ancak bu büyüme rakamlarına rağmen Gaziantepli işçiler daha çok yoksullaşarak, çalışma koşulları daha da kötüleşerek çıktılar. Bu ülkede büyümeden, üretimden, ihracattan aynı payı almıyor. İşçiler bu ülkenin büyümesine katkı sağlarken, daha çok yoksullaşıyorlar.  Emekçiler artık jestlere, patronların insafına kalmak istemiyorlar. Bunun için emekçilerin kendi mücadelelerine güvenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Sendikamız çatısı altında emekçileri örgütlenmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.